Met de K.B.O. naar de Passiespelen in Tegelen.

Om acht uur vertrokken we met ongeveer 50 personen. Mooi op tijd, zodat we deze dag in alle rust mochten beleven.

Om half tien aan de koffie met gebak in restaurant De Rotonde in Geldermalsen. Daarna in Someren voor een lekkere en royale lunch met kroket. Het viel me op dat ik in Someren alleen vrijstaande huizen met een mooie tuin ervoor zag.

Toen door naar Tegelen voor het doel van deze dag, de Passiespelen. Wat een prachtige gebeurtenis de locatie alleen al was heel mooi, het openlucht theater Het Doolhof.

Het spel waar een paar honderd mensen en kinderen aan meededen was zo indrukwekkend dat ik het niet onder woorden kan brengen. 20 jaar geleden heb ik ’t ook gezien, het spel is overgeschreven, ik kan niet zeggen moderner, want het gegeven is 2000 jaar oud en hetzelfde gebleven. Vond ik toen de rol van Judas moeder onvergetelijk nu was de rol van Lazarus bijzonder aangrijpend, ook de rol van de soldaat die zei: “Deze is waarlijk de Zoon van God” was ontroerend mooi.

Al met al geweldig om dit te beleven.

Het bestuur van de K.B.O. zal veel voldoening hebben van deze dag die ze voor ons hebben voorbereid. Om kwart voor elf waren we weer in Stompwijk terug, na een heerlijk diner in De Valk in Soerendonk gebruikt te hebben.

Ik hoop dat het bestuur volgend seizoen weer zoiets moois voor ons kan organiseren. Heel hartelijk dank voor jullie werk,

Nel Verburg