K.B.O. Boottocht

height=60Eerst dachten wij dat is niks voor ons, varen met de ouderen! Maar toch wat was het een leuke dag! Donderdag ochtend half acht, familie ophalen en naar de Zijl in Leiden alwaar de cruiseboot op ons lag te wachten. Wij reserveerden een plaats aan het raam! De Groene Hart cruiseboot zat om half negen gevuld met Zoeterwoudenaars en Stompwijkers, ook Pastoor v.d. Plas was erbij. Onder het genot van koffie met gebak voeren wij naar Leidschendam om te sluizen, onderweg nog even gezwaaid naar Bep Luiten. Na enige trammelant met de Suijtwinde brug naar Delft en daarna het grote water, de Maas, in Rotterdam. Onderweg was er een verloting, de tafel waar ondergetekende aan zat had zelfs zeven keer prijs! Vele Stompwijkers hadden prijs. Wij hebben veel bekende gebouwen gezien maar dan van de andere kant!De kapitein, Hans, gaf uitleg en informatie.  Ook zijn wij langs de M.S. Rotterdam gevaren, de Brienenoordbrug onderdoor en de IJssel op, om bij Gouda te sluizen en weer via Alphen aan den Rijn naar de Zijl te varen. Om het uitgaansdagje van de familie van Santen, compleet te maken zijn wij na afloop in Emmaus gaan dineren; een goede ervaring voor later.Alle mensen die dit georganiseerd hebben, bedankt, het was erg leuk.

R.O