Verslag 13de poldercross

WEERGODEN WAREN ONS GOED GEZIND TIJDENS DE 13e POLDERCROSS Tijdens de 13e poldercross waren de weergoden met ons.

De dagen ervoor alleen maar regen, regen en nog eens regen, totaal van maandag tot donderdagavond tussen de 120 en 125 mm. Gemiddeld is augustus goed voor 75 mm regen. Van donderdag op vrijdagnacht is er 5 mm regen gevallen, niet veel volgens weerman Peter Hilgersom, tevens lid van de commissie. Spannend was het wel, kon het terrein dit aan? Contact op genomen met de landeigenaren en na goed overleg het parcours aangepast en konden we beginnen. Zou het een te grote belasting zijn geweest voor het land dan had de poldercross commissie dit volledig gerespecteerd. Veel dank gaat dan ook uit naar de landeigenaren voor hun medewerking.

Tijdens de opbouw van het parcours, de poldercross en gedurende de avond bleef het droog. Terwijl de inschrijving aan de gang was kwam de zon zelfs nog even door.

Het commentaar werd dit jaar wederom verzorgd door de vrolijk uitgedoste gebroeders Frans en Jack Luiten, die er alles aan deden om het publiek op de hoogte te houden, interviews met de deelnemers afnamen en zo een gezellige sfeer creëerden rondom de finish. Ook dit jaar stond Fanfare Juliana paraat bij de eerste sloot, om alle deelnemers en belangstellenden met een vrolijk deuntje te begeleiden.

Om 19:00 gingen 202 junioren van start, een geweldig aantal.
Daan de Jong (winnaar 2009) nam al snel de leiding voor nr. 2 Thomas de Mooij (4e 2009) beiden maken deel uit van de schaats districtselectie Sassenheim. De 3e plaats was voor Jonas Bakkel en Bas Kroon die gelijktijdig over de finish kwamen. Bij de meisjes ging Patty Vurens ( 2e 2009) aan kop gevolgd op 15 m door Robbin de Haas (3e 2009). Robbin probeerde de laatste 200 m naar de finish nog dichterbij te komen, maar Patty stond de kop positie niet meer af.

Uitslag Junioren Meisjes : Uitslag junioren Heren :

1 Patty Vurens Stompwijk   1 Daan de Jong Oude Wetering 

2 Robbin de Haas Stompwijk 2 Thomas de Mooij Rijnsburg 
3 Laura Does Warmond       3 Jonas Bakkel Nootdorp, Bas Kroon Nootdorp

 

De senioren gingen met 305 deelnemers van start. 

Bij de Heren was Roy Nobel uit Reeuwijk veruit de sterkste, hij was als snelste bij de eerste sloot en liet niemand meer dichter bij komen. Beste Stompwijker was Richard Bennis. Barry Soonius, vorig jaar nog tweede, moest genoegen nemen met een 10e plaats. Bij de dames werd Wendy Does (3e 2009) eerste. Manja van Wissen, vorig jaar nog winnares bij de junioren, kwam als 5e en eerste Stompwijkse over de finish, een prachtig resultaat.

Uitslagen Senioren Dames: Uitslag Senioren Heren :

1 Wendy Does Warmond    1 Roy Nobel Reeuwijk
2 Anne de Jong Boskoop  2 Jeffrey Wassenaar Lisse
3 Majolein Dam Den Haag 3 Ferdinand Oldeman Voorburg

Iedereen vermaakte zich weer opperbest en er waren heel wat ludieke deelnemers o.a. elfjes, meiden in vuilniszakken, een travestiet en vele anderen hebben we langs zien komen. De taart voor de meest ludieke uitrusting ging naar twee zeemeerminnen uit Utrecht.

De complete uitslagenlijst en foto’s kunt u bekijken op de website van ijsclub Nut en Vermaak: www.ijsclubstompwijk.nl.

Ook kunt u foto’s bekijken op:

Filmpje kunt u zien op kanaal 45 van TV midvliet of op Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=OEGMTexr_j0

De succesvolle avond werd gezellig afgesloten met dank aan Erwin van Es en zijn team ,in samenwerking met Stompwijk ’92.

Vrijwilligers bedankt!

 

Langs deze weg willen wij al de vrijwilligers (meer dan 70) bedanken, de meeste al voor het dertiende jaar, die trouw hun diensten verlenen voor, tijdens en na de Poldercross. De ploeg die helpt met opbouwen en afbreken, de schoonmaaksters, degenen die voor de cross de inschrijvingen regelen, tijdens de cross een post bemannen en de mensen die helpen met het parkeren. Ook de leden van de EHBO, de brandweer van Leidschendam-Voorburg en Fanfare Juliana en het team van Andre Loomans die weer de start- en uitslagenlijsten verzorgden willen wij hartelijk bedanken. Zonder jullie zou de Poldercross niet mogelijk zijn!

Willen de vrijwilligers die hun poldercross shirt nog niet hebben ingeleverd, deze brengen bij Peter Hilgersom Hoefblad 8, bedankt alvast.

Ook dit jaar konden wij weer beschikken over de accommodatie van Stompwijk “92 en de medewerking van de families De Jong, De Winter, Spruijt, Vd Voort en Vd Weijden.

De Poldercross 2010 ter ondersteuning van de jeugd van de ijsclub ”Nut en Vermaak” werd mede mogelijk gemaakt door:

 • Avery Dennison
 • Administratie kantoor Zaal
 • Aannemersbedrijf Granneman B.V.
 • Starshoe Zoetermeer
 • Comforza B.V.
 • N-pro evenementen organisatie
 • Jan Onderwater
 • Alisa Thai catering
 • Loomans Service en Systeembeheer
 • Scheria
 • Royal Roses Hogervorst
 • Loonbedrijf Kees Verhagen
 • Studio Oase gezicht- lichaams en voetbehandelingen
 • Hoveniers bedrijf F.A.G. van Rijn
 • Bouwbedrijf v.d.Haar
 • Bezine- en Rijwielhandel A. Hooymans
 • Scholte verhuis groep Zoetermeer
 • Administratie kantoor van Boheemen
 • Arie van Leeuwen rietvrij maken van oversteek plaatsen.
 • Bouw- en aannemersbedrijf Schouten
 • Loonbedrijf P. van Leeuwen.
 • COOP supermarkt Jos de Graaff
 • Jan Borst Handel in Grond
 • Hoveniersbedrijf J.T.A. van Marwijk B.V.
 • Rietdekkers bedrijf Joost Juffermans
 • Boerderij Het Geertje
 • IJsboerderij de Jong
 • Belt sound light vision
 • Lexmond Trading, Transport bedrijf de Haas, Transportbedrijf J.L. van Rijn &Zn, Vieveen saté en Luiten FOOD voor het beschikbaar stellen van het parkeerterrein.
 • Brandweer Leidschendam-Voorburg
 • Stompwijk’92

De Commissie Poldercross, IJsclub “Nut en Vermaak”

PS
Helaas hebben vandalen dit jaar s’nacht kans gezien om spullen uit de tent mee te nemen en enkele brandblussers leeg te spuiten. Hierdoor zijn vrijwilligers gedupeerd die hun eigen spullen ter beschikking stelden. We hopen dat deze pantoffelhelden de spullen weer terug brengen, of bij één van de commissieleden achterlaten. Ook dit mag midden in de nacht!!