Marathonschaatsen

Cees Juffermans 3e in Eindhoven

Nul graden stond op de thermometer in de Vennepper IJsbaan in Eindhoven. Dit betekent dat het ijs hard en snel is met als nadeel dat het snel afbreekt, vooral in de bochten. Er ontstaan gaten in het ijs die voor de rijders moeilijk te zien zijn en daardoor ontstaan valpartijen. O.a. Jaap Smit werd daar slachtoffer van in het einde van de wedstrijd. Er waren regelmatig ontsnappingen maar het mocht allemaal niet lukken, veelal door toedoen van de Ami ploeg. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist met een massa sprint. Cees Juffermans kwam super goed de laatste bocht uit, plots wankelde hij, wist zich te herpakken, maar was toch wat snelheid kwijt. Ingmar Berga won voor Arjan Stroetinga en Cees. Jammer maar wel super goed gereden door Cees. Gaat vast binnenkort naar de hoogste treden van het schavot. Joost Juffermans wordt, zoals voorspeld, elke wedstrijd beter, hij is gretig en valt aan. In de hectische eindsprint werd Joost 13e. Martijn van Es is steeds voorin de wedstrijd te vinden. Bekijkt de koers en grijpt in waar nodig voor de ploeg. (Lees Cees). Martijn werd 12e. Volgens mij is Martijn een kanshebber in de echte Elfstedentocht, welke volgens weerprofeten zeer nabij is. Bij de dames won raspaardje Irene Schouten de massa sprint voor Foske Tamar vd Wal en Mariska Huisman. Zoey van den Bosch reed afgelopen vrijdag in Den Haag bij het zesbanen toernooi naar denk ik een 15e plaats. Zoey kan uitstekend mee met de groep. Echter in de finale raakte ze naar achter en kon het gedrang niet meer naar voren komen. Volgende wedstrijden, natuurijs, Zuid Laren, Haaksbergen en Veenoord, staan te trappelen. A.s. Zaterdag in Enschede de 7e wedstrijd om de KNSB cup Start 17.30 uur 1e divisie, 19.00 uur dames en 20.00 uur Topdivisie over 125 ronden.

Aad de Haas