27e Meerhorstloop was een feest voor de deelnemers

 IJs en ijzel verdwenen rond de jaarwisseling als sneeuw voor de zon. En zo werd de 27e editie van de Meerhorstloop zondag jl. een zonnige aangelegenheid. Dat betekende heerlijk weer om te lopen en veel enthousiasme bij de deelnemers. In totaal trokken 242 mensen de loopschoenen aan, beslist de moeite waard om een loopevenement voor zo’n groep te organiseren. Opvallend: de voorkeur gaat uit naar de langere afstanden (in dit geval de 10 km met 144 deelnemers).    

Wybo Lelieveld en Richard Suyten, beiden oud-atleten die internationaal ooit op hoog niveau hebben gepresteerd, en lokale sportcoryfeeën als Tino Verburg en Aad Waaijer zijn de basis van de Meerhorstloop. Samen met ruim vijftig vrijwilligers zorgen zij er voor dat deze loop, altijd de eerste zondag in het nieuwe jaar, staat als een huis.     

Het programma was – vanwege de winterse omstandigheden en de toestand van het wegdek – wat anders dan andere jaren. Er werden twee afstanden gelopen: 5 en 10 kilometer. De eerste was in werkelijkheid 5,8 kilometer, de tweede was via het vertrouwde parcours tien kilometer op de kop af. Thom van Beek, die onlangs prima presteerde tijdens het NK schaatsen gaf tot twee keer toe het startschot. Er werden zeer verdienstelijke tijden geklokt. Jesse van Burg uit Den Haag liep op de 10 km. een tijd van 33,10 min, goed voor een spectaculair parcoursrecord. Een zeer scherpe tijd die niet zo gauw meer overtroffen zal worden. De tijd van Robert Tjoa op de 5,8 km. mocht er trouwens ook zijn.

Zoey v.d. Bosch deed het uitstekend op kortere afstand en liep haar concurrentes op bijna anderhalve minuut. Van de plaatselijke liefhebbers liepen ook de prestaties in het oog van Jorrian Hendriks en Corry van de Eijk.

Jan Kenemans, oud-voorzitter van de plaatselijke voetbalclub, zorgde voor de prijsuitreiking in de kantine van de sporthal. Hij liet ook deze eer aan Thom van Beek, voor wie op deze dag een heuse fanclub werd opgericht. Daarover meer elders in dit blad. De volledige uitslag van de Meerhorstloop kunt u vinden op www.stompwijk92.nl (kopje evenementen).

 Rest een dankwoord aan de organisatoren en vrijwilligers én niet in de laatste plaats de sponsors van de Meerhorstloop, te weten Zaal administratie en financiële dienstverlening (Benthuizen), Luitec BV industriële dienstverlening (Zoeterwoude), Scheria wild en gevogelte, Luiten staalconstructie, Maurice  en Guus van den Bosch, handel in kip, kaas en eieren (allen Stompwijk).

Tot slot worden natuurlijk ook bedankt alle vrijwilligers en medewerkers van de kantine van Stompwijk 92. Graag tot volgend jaar.

 Tino Verburg en Jack Luiten

De snelste lopers en loopsters waren :

Dames 5.8 km

1. Zoey van den Bosch (Stompwijk)               25:53

2. Linda Alzate Remirez (Zoetermeer)           27:14

3. Marijke van de Steen (Leiden)                   28:53

 

Heren 5.8 km

1. Robert Tjoa (Leiden)                                     20:16

2. Mattijn Venhuizen (Leiden)                           22:16

3. Jorrian Hendriks (Stompwijk)                        22:23

Dames 10 km

1. Judy Leslie (Wassenaar)                              45:03

2. Corry van der Eijk (Stompwijk)                     51:06

3. Marieke van Puffen (Leiden)                         51:42

Heren 10 km

1. Jesse van Burg (Den Haag)                          33:10

2. Vincent Anker (Leiden)                                 37:13

3. Nick van de Poel (Bergschenhoek)               37:31