Ijsclub Nut en Vermaak

Prachtig debuut Thom en Eline op NK Allround

Thom van Beek en Eline Bennis kwamen deze week in actie tijdens het NK Allround. Beiden beleefden hun debuut op dit toernooi en openden hun toernooi met de 500 meter.

Voor Eline verliep haar debuut op een seniorentoernooi zeker naar wens. Haar eindtijd op de 500 meter van 41.62 betekende een dik persoonlijk record en bleek uiteindelijk goed voor de 21e plaats. Op de 3000 meter reed Eline een vlakke race met weinig verval in de rondetijden. Het leverde haar met 4.25.81 een dik persoonlijk record op. Het betekende een verbetering van haar beste tijd met ruim 6 seconden. Op de laatste dag kwam ze in actie op haar favoriete 1500 meter. Na een wat trage opening legde ze vervolgens een prima race op het ijs, resulterend in een eindtijd van 2.04.35: een verbetering van haar pr met ruim 3 seconden.

In het eindklassement werd ze uiteindelijk 19e, voorwaar een prima debuut.

Thom leek niet helemaal tevreden met zijn 18e plaats op de 500 meter in 37.71. Hij was bij zijn eerste start te gretig wat hem een valse start opleverde.  In de herkansing moest hij wat inhouden wat hem mogelijk wat tijd scheelde. Zijn eindtijd was dan ook net niet voldoende voor een p.r.

Op de 5000 meter streed Thom een zeer dappere strijd met Ben Jongejan. Tot 3000 meter was Thom steeds licht in het voordeel, daarna gaf de ervaring van Jongejan de doorslag. Op zijn versnelling had Thom geen antwoord meer, waardoor het gat steeds groter werd. Thom finishte na 6.38.96, een verbetering van zijn p.r. met bijna 8 seconden en goed voor de 17e plek. Na de 2e dag vond Thom zich terug op de 13e plaats in het algemeen klassement met nog uitzicht op de afsluitende 10 km. Op de 1500 meter liet hij zich van zijn beste kant zien. Aangemoedigd door een groep fanatieke Stompwijkse schaatsfans liet hij een prima race zien. Met 1.49.55 scoorde hij een nieuw persoonlijk record en de 10e plek op de afstand.

Helaas was deze prestatie net niet goed genoeg om de 10 km te mogen rijden, maar een 12e plek na 3 afstanden mag zeker prima genoemd worden.

Het volledige eindklassement is te vinden op www.schaatsen.nl.

RECORDS EN PROMOTIE KOEN DE GROOT

Afgelopen zondag vonden in Den Haag alweer de eerste wedstrijden in het nieuwe jaar plaats en voor een aantal schaatsers begon dit nieuwe jaar in sportief opzicht erg goed. Koen de Groot bleek de jaarwisseling goed doorgekomen te zijn. Op zowel de 300 als 500 meter scherpte hij zijn beste tijden royaal aan waardoor hij naar de categorie C5 is gepromoveerd. Op de 300 meter klokte Koen 34.08, een verbetering van zijn p.r. met 1,5 sec. Op de 500 meter zette hij zijn goede vorm door. Zijn eindtijd van 55.85 bleek zelfs een verbetering van zijn beste tijd met ruim 3 sec.

Manja van Wissen, net terug van een trainingskamp met de districtselectie, scherpte haar 1000 meter tijd aan tot 1.38.33. Ook voor haar begon het nieuwe jaar prima.

Tom van Mullem, Nadine Turk en Iris de Haas kwamen net als Koen in actie op de 300 en 500 meter. Voor alle 3 stond de 500 meter voor de eerste keer dit seizoen op het programma.

Tom klokte op de 300 meter 39.38, waarmee hij iets boven zijn pr bleef. Op de 500 meter noteerde hij 1.07.41. Nadine scoorde op de 300 meter 40.95 en klokte op de 500 meter 1.09.42. Iris kwam op de 300 meter vlak na de start ten val en kwam daarom niet verder dan 47.37. Op de 500 meter wist ze zich goed te revancheren, want evenals Tom en Nadine dook ze ook onder de 1.10: 1.08.84. In het avondprogramma kwam Zoey van den Bosch in actie. Na eerder die dag de Meerhorstloop te hebben gewonnen bleek dit voor extra moraal te hebben gezorgd. Met 44.93 (500m) en 130.23 (1000m) scoorde ze haar beste Uithof seizoentijden op deze afstanden.

 

300m

500m

1000m

Koen de Groot

34.08 pr

   55.85 pr

 

Tom van Mullem

39.38

1.07.41 pr

 

Nadine Turk

40.95

1.09.42 pr

 

Iris de Haas

47.37 val

1.08.84 pr

 

Manja van Wissen

 

 

1.38.33 pr

Zoey v.d. Bosch

 

  44.93

1.30.23

Zoey actief bij NK Kortebaan

Op donderdag 30 december vond in Lemmer het NK Kortebaan plaats. Voor dit toernooi was Zoey van den Bosch uitgenodigd. Ze wist van tevoren al dat ze niet veel kans zou maken daar een groot aantal deelnemers eerder die week al het NK Sprint gereden had. Uiteindelijk werd Zoey 22e en 2e van Zuid-Holland. De reis naar Friesland was dan ook niet voor niets. Kampioene werd Thijsje Oenema.  

Tom de Haas

Mijn NK allround

Er is mij door meerdere mensen gevraagd of ik het misschien leuk vind om mijn ervaringen van afgelopen week met jullie te delen. Vandaar dat ik nu even een berichtje plaats.

Afgelopen week mocht ik starten op het NK allround senioren te Heerenveen. Dit vond ik echt geweldig aangezien ik nog maar een junior ben. Maandag begonnen we met een 500m. Ik vond het persoonlijk nogal spannend. Bij de gedachte van alle mensen in het stadion werd dit gevoel alleen maar sterker. Maar toen ik eenmaal het stadion inliep en alle mensen zag was dit een fantastisch gevoel. Vooral omdat ik ook nog her en der mijn naam hoorde roepen! Met de 500m was de kop eraf en begon een goed toernooi. Op de 500m reed ik een pr van een halve seconde met een tijd van 41.62. De dag erna stond de 3000m op het programma. Na de sfeer de eerste dag geproefd te hebben had ik er erg veel zin in! Het was een geweldige ervaring en het gaf zoveel extra energie om zo hard aangemoedigd te worden tijdens je rit. Een dik persoonlijk record van 7 seconden was hiervan het resultaat. 4.25.08!

Ook de slotdag ging volgens plan, de afstand die ik het leukst vind, de 1500m, werd die dag gereden. Ook ditmaal slaagde ik erin om mezelf weer te overtreffen. De rit was zwaar maar een goed resultaat was er wel. Weer een persoonlijk record, 2.04.35! Ik vond het leuk om vele bekende gezichten in het stadion te zien. En ook om te horen hoe velen het via internet hadden gevolgd. Bij deze bedankt voor al jullie support en daarbij wil ik graag mijn sponsor: Party Herberg ‘Het Blesse Paard’ even extra bedanken. Op naar het NK junioren!

Groetjes, Eline Bennis

Wie gaat er mee naar FlevOnice?

A.s. zaterdag 8 januari gaan we met 6 personen naar FlevOnice. Vertrek om ongeveer 8.00 uur. Er zijn nog een paar plekjes over in de auto’s. Meld je aan via margastijnman@zonnet.nl of via 071-5802938

Groetjes, Marga StijnmanDSCF3703

Bedankje supporters,

Graag wil ik mijn ouders en zus als eerste bedanken, zij waren elke dag op het toernooi en hebben letterlijk hun longen uit hun lijf geschreeuwd! Mijn zus was zelfs nog schor na het toernooi. Ook wil ik bij deze nog de supporters club die op de woensdag kwam kijken bedanken. Het was gaaf om te zien dat er nog zoveel mensen het leuk vonden om helemaal naar het verre noorden te reizen om te komen kijken naar mij en om natuurlijk de rest van de sfeer mee te maken. Dus bij de deze: Heel erg bedankt, en hopelijk tot volgende keer!

Groetjes Thom van Beek (www.thomvanbeek.com)

De eerste regels uit zijn dagboek van zijn officiële site:

Hét moment van het jaar; het NK Allround voor Senioren. Dit is het toernooi waar heel het seizoen naar geleefd wordt, zomers train je voor één groot doel en dat is dit toernooi. Gek genoeg is het dan wel dat een halve week voor het NK het gevoel er nog niet echt is dat het een NK is. Het staat wel op schema’s, reclameborden en zelfs spotjes op tv maar het echte gevoel moest nog komen. Misschien heeft dit ook wel een beetje te maken met het feit dat het toernooi de dagen na kerst wordt verreden.

Lees verder op www.thomvanbeek.com (Red. Petra)

Hai schaatsertjes

Vrijdagavond 7 januari 2011 zijn er in Leiden Nieuwjaarswedstrijden. Hier kunnen de beste schaatsers van de club aan meedoen van alle verenigingen van het district. Wij hebben onze selectie via het tijdzet evenement geselecteerd.

De volgende kinderen worden dan ook die avond in Leiden verwacht:

Amy Knijnenburg, Jelsie van Ruyven, Myrthe Turk, Joy vd. Meer, Fleur Switzar, Eline van Ruyven, Tinka Suyten, Iris de Haas, Nadine Turk, Lianne Suyten, Elina Hoogerdijk, Davy v.d. Meer,  Bram de Roode, Erben vd.Lans, Freek-Bennis, Dennis Luk, Olaf Verburg, Sem Sweere, Edward Jansen, Ferdinand Jansen, Kees Overdevest, Koen de Groot, Thijs van Bemmelen.

De wedstrijd begint exact om 17.00uur. Dus vroeg. De startlijst stuur ik jullie nog op zodat je kan zien in welke rit je zit. Er wordt meestal  begonnen met de kleintjes en je rijdt maar 1 keer. Er is ook een prijsuitreiking per categorie na afloop. Mocht je echt niet kunnen meld je dan op tijd bij mij af.

Tot 7 januari in Leiden,

Namens ijsclub Nut en Vermaak Marjo