Bedgeheimen

De repetities van het komische toneelstuk “Bedgeheimen” zijn in volle gang. Afgelopen zondag is er weer de hele dag gerepeteerd.

Dit was hoe ik (Koen Havik) de dag heb beleefd. Kelsey onze dochter maakte ons om 8.50 wakker. Tijd genoeg dus om aan te kleden, te eten en een pan soep te koken. Want dat had ik beloofd aan de andere spelers. Nu is ‘s ochtends koken niet echt bijzonder meer voor mij. Mijn vrouw komt uit China en zij eet iedere ochtend het liefst warm (‘s middags en ‘s avonds trouwens ook). In het begin moest ik hier erg aan wennen en kon ik het niet begrijpen. Maar goed ik dwaal af. Deze zondagochtend stond ik dus de groenten te snijden zoals ik ondertussen gewend ben. Al snel was de soep klaar. Om 10.15 zaten we in de auto, mijn vader met de hete pan verse tomatengroentesoep tussen zijn benen.

Even een bakkie koffie met dit keer heerlijke cake erbij. Als iedereen er is en het eerste bakkie op is gaan we beginnen. We starten met een warming up. Even het lichaam soepel en los maken en het hoofd leeg. Vervolgens gingen we stukjes improviseren. Een van mijn favoriete dingen. De regisseur geeft je een opdracht en spelen maar. Bijvoorbeeld: Je vrouw vindt je niet mannelijk genoeg en stuurt je naar een coach die jou mannelijker moet maken. Die coach wordt nog gespeeld door een vrouw ook. Dan is het aan de spelers om er iets van te maken. Dat kan alleen maar door goed te luisteren naar de ander en je de situatie proberen voor te stellen en te “voelen”. Het mooie van die oefeningen is dat het eigenlijk niet fout kan. En ze soms zijn ze verrassend grappig of juist aangrijpend maar het is altijd leerzaam.

Er werd wat afgeïmproviseerd. Een man die wakker werd naast een vreemde vrouw die kinderverhalen voorlas, twee mensen bij de hemelpoort proberen Petrus te overtuigen dat ze in de hemel horen, terwijl de gemene Petrus er maar een kan kiezen. Twee vriendinnen waarvan de een verliefd is geworden op de ander. En nog veel meer.

Tussendoor kwam prins carnaval met zijn page en opper nog even loten verkopen. (Hopen dat ik dit jaar wel prijs heb).

Maar daarna werd het echt tijd om het stuk “Bedgeheimen” te gaan repeteren. Met de hulp van de souffleuse gingen we zonder boekjes aan de slag. En het ging goed. Ik wist al dat we dit jaar weer een bijzonder grappig stuk spelen. Maar deze zondag heeft het weer bevestigd. Erg grappige scènes zorgen ook bij de spelers nog steeds voor een lach. Aan het einde van de zondag zo rond 16.00 merken wij (de spelers) hoe intensief toneelspelen is en zijn we helemaal op, leeg. We realiseren dat we de komende dinsdag en donderdag avonden nog hard aan het werk moeten. Maar het gaat lukken, Het wordt zeker een succes.

18 en 25 maart spelen wij in Het Blesse Paard. Dat wordt een avond vol gelach. U bent alvast gewaarschuwd. Als de kaarten in de verkoop gaan laten wij u dat via de Dorpsketting weten.

Als u een keer een repetitie wilt meemaken bel mij dan (06-51485527). Wij vinden het heel leuk als we publiek hebben.

Tot 18 of 25 maart!

Groeten, Koen Havik