Stompwijk Summerland 2010

 

Stompwijk Summerland 2010

Stompwijk Summerland, dat dit jaar voor de vierde keer werd georganiseerd, begon op vrijdag 2 juli 2010 met Summerland on the Beatz. Deze middag/avond stond in het teken van strand, water, barbecue en natuurlijk de wedstrijd Nederland – Brazilië. Nadat een kleine 300 gasten Nederland naar de overwinning hadden geschreeuwd, gingen de barbecues aan en kon er gegeten worden. Ondanks het verlies van Brazilië bracht de, in Braziliaanse kleding uitgedoste, brassband de gasten in tropische sferen met hun optreden op het plein. Dit was een veelbelovende start van het Summerland weekend. Een dag later stond de zaterdagavond voor de deur met de artiesten Starkoo XL, Plork en de Aannemers, The Darkraver, De Sjonnies en Ja dat zal. De avond startte om 21.00 uur, waarbij “Ja dat zal” het spits mocht afbijten. Nadat “Ja dat zal” het publiek aardig had opgewarmd maakte Starkoo XL er een topfeest van in de eerste tent en gingen nodig voetjes van de vloer. Hierna vervolgde Plork en de Aannemers het feest op het plein en gebruikte daarbij de raarste attributen om de sfeer erin te krijgen. In de tweede tent werd meer muziek voor de jongeren gedraaid. Met The Darkraver als slotact ging het dak eraf. Na deze heftige zaterdagavond was het weekend nog niet ten einde. Op zondag stond een mooi programma voor de deur. Rond de klok van 15.00 uur was de kindermiddag afgelopen en liep deze langzaam over in een feest voor jong en oud met ook deze dag verschillende bands en dj’s. In de ene tent speelde k-BENG en Fool Speed Ahead swingende covers van onder andere Caro Emerald, en in de andere tent liet dj Billy the Klit Stompwijk op zijn grondvesten schudden. Het plein werd volgespeeld door de Hekking B. Band, waarna Fragment de klus klaarde en een waanzinnig optreden verzorgde.