Toernieuws

Een goed begin is het halve werk….

Een fris (3°) maar zonnig begin van het fietsseizoen.

Hopende dat iedereen de klok goed gezet heeft en er veel fietsliefhebbers aan de start zouden zijn, reden we naar de Oostvlietweg. De T.C. clubvlag was al gehesen en het viel op dat iedereen netjes op het erf bleef wachten. Na het welkomstwoordje door de voorzitter gingen één voor één de groepen weg. Wij reden met zijn 11-en richting Leidschendam, de Star, en via de Veenweg naar het Balijbos. Op de Groendaalseweg was het tempo iets gezakt, voor velen was het de eerste keer dat ze een langere rit maakten. We maakten nog een extra bochtje naar rechts zodat we later bij de Rotte uitkwamen. Het mooie weer lokte vele lopers en fietsers naar buiten! Nog een stukje tegenwind en dan is er koffie…

Zoals altijd is er veel personeel opgetrommeld bij restaurant Meerenbos en werd iedereen vlot van koffie e.d. voorzien. De C2 (8) waren er iets korter heen gereden en waren al aan het 2e bakkie toe, na nog even de telling gecheckt te hebben kwamen we aan 77 fietsers. Leuk hoor zoveel enthousiastelingen. Nu volhouden, want dan gaat het fietsen steeds makkelijker.

Terug de Rotte vervolgd, de vogeltunnel via Moerkapelle naar Kruisweg en richting Benthuizen waar Jolanda afhaakte die na een schouderoperatie en een half jaar revalidatie weer present was. Telkens viel er iemand af en het laatste groepje was om 12.30u in Stompwijk met ruim 40km. De C2 waren toen al een kwartiertje thuis en hebben ook lekker gefietst.

Annie van Rijn

Ook de overige groepen reden naar Meerenbos waaronder de A1 met 13 man/vrouw. Jawel, ineens waren er 2 jongedames die het aandurfden bij de snelste groep. En dat ging nog best goed ook. Wie weet zien we ze de komende ritten nog wel vaker bij de A1. Via een relaxte route langs Nootdorp en Delfgauw reden wij richting Bergschenhoek. Daar pikten we de route langs de Rotte op en waren vlot bij de koffiestop aldaar. Onder de koffie bleek dat toch iemand zich verslapen had en met de B en de A3 naar de Rotte was gereden. Terug kon hij weer met ons mee. Niet lang daarna zat bijna het hele restaurant vol met fietsers in gele toerclubshirts. Dat zal wel de laatste keer geweest zijn, want vanaf volgende week heeft bijna iedereen natuurlijk de nieuwe tenues aan.

Na nog wat extra kilometers via Zevenhuizen en Waddinxveen kwamen we rond 12.45u weer terug in Stompwijk. De meesten vonden de 70km die we gereden hadden wel genoeg, 2 gingen nog door voor een extra trainingsrondje.

Arno van Rijn

Het was dus helaas net niet gelukt om voor de start van het nieuwe fietsseizoen onze nieuwe kleding afgeleverd te krijgen. Maar nu is de kleding toch binnen en kan het uitgereikt worden. Dit zal plaatsvinden in het Dorpshuis op woensdag 30 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Alle kleding staat gesorteerd op bestelnummer klaar, dus zorg dat je bij het ophalen je bestelnummer weet. (Staat op bestelbevestiging)

Oude club-/fietskleding (schoon en niet kapot) kan ingeleverd worden voor een goed doel (Afrika)

Dan hopen we zondag weer zoveel mogelijk leden in de nieuwe kleding aan de start te zien bij Oostvlietweg 30. We vertrekken dan om 9.00u met alle groepen gezamenlijk naar een fotolocatie in de buurt. Daar zorgt de fotograaf  voor wat mooie plaatjes waarna de groepen hun eigen route naar restaurant Schielicht langs de Zweth rijden. De A en B rijden ongeveer 65km en de C ± 50km. Dat iedereen in de nieuwe kleding rijdt is daarbij dus van groot belang, want natuurlijk willen we een mooie groepsfoto maken van al die schitterende pakken.

Tot zondag!

Clubblad “Op de Pedalen”

Nu het nieuwe fietsseizoen weer begonnen is zullen we binnenkort ook weer een nieuw clubblad uitbrengen. Hans is al druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Toch zijn we ook altijd op zoek naar tekstuele of andere bijdragen van de leden. Maak je dus iets leuks mee tijdens het fietsen of heb je een mooie tocht gereden, heb je bijzondere plannen voor komend jaar of onderweg een mooie foto gemaakt, zet dit dan eens op papier of in een e-mail. Ook andere ideeën zijn welkom. Stuur het deze week naar clubblad@toerclubstompwijk.nl.