Activiteiten Koninginnedag

Activiteiten Koninginnedag 2011

Komende zaterdag bruist het in ons dorp van de Oranjeactiviteiten en is er in het programma voor ieder wat wils opgenomen. Afgelopen woensdag hebben twee leden van de Oranjevereniging het programma voor Koninginnedag onder de aandacht gebracht van alle kinderen van de Maerten van de Veldeschool. Zo werden er in groep 1 t/m 5 aan de liefhebbers kleurplaten uitgedeeld die zij komende zaterdag in de kantine in kunnen leveren (bij de Coop liggen nog wat extra exemplaren), daarnaast konden kinderen zich alvast aanmelden voor het lasergamen.

Ochtendprogramma: Optocht, Spelcircus en Oranjelunch

Om 9.00 uur verzamelen we samen met de  Showbandkids bij Elmeco (Dr v Noortstr 5). Dit jaar staat de optocht van oranje versierde karren en fiets in het teken van het thema “Beestenboel”. We hopen dat veel kinderen hun dierenpak aan zullen trekken en hun versierde dierenknuffel op de fiets mee zullen nemen. De aubade zal om 9.30 uur voor het Dorpshuis plaatsvinden met medewerking van het jeugdorkest van de fanfare Juliana die daarna nog enkele andere liederen ten gehore zullen brengen. Vervolgens zal de optocht richting sportpark de Meerhorst gaan, alwaar het spelcircus rond 10.00 uur zal starten.Voor iedereen die rond de middag trek heeft gekregen, is er een gratis Oranjelunch met dank aan onze sponsors.

Middagprogramma: Jazz like that en spectaculaire Lasergame

Om 13.30 uur zullen de kinderen van ‘Jazz like That’ in de sporthal een mooi optreden verzorgen. Na dit optreden zal het spectaculair lasergamespel voor kinderen vanaf 8 jaar beginnen. Jongere kinderen kunnen samen met hun ouders meedoen. Inschrijving van een team van 3 deelnemers zal ter plekke plaatsvinden. Voor de beste lasergamer van Stompwijk is er een prachtige beker te winnen maar er zal daarnaast vooral om de eer gestreden worden. Tieners en volwassenen worden ook van harte uitgenodigd om mee te doen, het spel zal de hele middag beschikbaar zijn voor alle deelnemers.

Programma Bevrijdingsdag

Op donderdag 5 mei kunnen de kinderen die mee willen doen aan de viswedstrijd zich vanaf 8.30 uur inschrijven in de kantine (start 9.00 uur). Om 10.00 uur beginnen we vóór de kantine met de stoeptekenwedstrijd, daarna gaan we om 11 uur met zijn allen bingo spelen en zijn er voor iedereen leuke prijzen te winnen. In de  middag zal de traditionele rommelmarkt gehouden worden in de sporthal “de Meerhorst”.  Bij Hélène van de Bosch (Meerlaan 1, tel. 5801992) kunt u zich op Koninginnedag aanmelden voor een tafel.

 

Stichting Oranjefeesten Stompwijk (SOS)