Toernieuws

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag 15 mei stond er weer een leuke clubrit op de kalender. De A en B gingen naar Hekendorp, de C naar de Meije. In totaal verschenen 60 fietsers aan de start. De temperatuur en zon lieten het een beetje afweten. Met korte broek en mouwen was het daarom aan de frisse kant. De donkere wolken die hier en daar zichtbaar waren lieten gelukkig geen regen vallen. Wanneer de zon er doorheen brak was het toch wel lekker.

Met een groep van toch weer 14 fietsers vertrok de A1 via de Kniplaan naar de A12. Het eerste stuk bij Zoetermeer is sinds kort weer open, maar nu zijn ze bij Nutricia bezig met werkzaamheden. We reden dus een stuk om via Bleiswijk en omdat ik daar een bord over het hoofd zag reden we bijna de provinciale weg op. Gelukkig zagen anderen het wel op tijd. Daarna gingen we weer verder langs de A12 waar nu tot aan Waddinxveen een mooi strak fietspad is aangelegd. Een hele verbetering als je bedenkt dat we hier jaren terug, en jaren lang, over de betonplaten reden. Zo kwamen we vrij snel bij Gouda en hadden dus tijd om een route via Stolwijk te nemen. Aan het begin van dit dorp ligt een mooi landweggetje door de weilanden naar Haastrecht. Je moet wel even weten dat deze achter een woonwijkje begint, maar dan rijdt je daar heerlijk. Tijdens de koffie zaten we in het achterzaaltje, maar daar heb je niet zo goed zicht op onze fietsen. Degene met de nieuwste fiets vertrouwde het niet zo en ging hem dus alsnog maar verplaatsen. Hij zette hem midden voor het raam en hield zo een oogje in het zeil. De terugweg via o.a. de Reeuwijkse Plassen gaf veel tegenwind, maar met een aantal goed getrainde kopmannen konden we toch aardig doorrijden. Daardoor waren we net voor 12.00 uur terug in Stompwijk met ruim 85 km.

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 11-en naar Hekendorp. Een mooi aantal zou je zeggen maar we misten toch iemand: onze nestor Cees van der Meer! Hopelijk is hij er snel weer bij. Er was een harde wind vandaag. Gelukkig hadden we hem vanaf de start mee zodat we lekker warm konden rijden. Via een mooie route arriveerden we als eerste bij het restaurant Goejanverwelle waar we binnen de grote tafel in beslag namen. Al snel arriveerden ook de andere groepen, waarvan een deel koos voor buitenopstelling. De jeugdige bediening had in recordtijd iedereen van koffie, cola al of niet met appelgebak voorzien. De terugweg met tegenwind. Echt petje af voor de koprijd(st)ers. Om 12.30 uur weer thuis met 95 km op de teller. ’s Middags de wedstrijd op TV gezien: hoe bedoelt u “Ronald de Boer heeft de wind (en Landzaat) mee”.

Hans Heemskerk

 De C groepen

Aangezien er niet zo veel C1 leden waren (4) gingen we vandaag in één groep van 11 naar de koffietent in de Meije. We hadden een lange rit voor de boeg en Fried ging met Elly op kop. Via de Vlietlanden naar Zoeterwoude, Molenpad en dan langs de N11 naar Alphen. Het was fris, maar zo`n 16°, met aardig wat wind, maar ook veel van opzij, dus nog goed te doen. Bij de Hefbrug in Alphen was het fietspad opgebroken en volgden we de aangegeven route zo naar de Kortsteekterweg. We waren al verschillende groepen racefietsers tegengekomen, maar op die smalle en bochtige Meije was het wel oppassen en zijn de automobilisten soms niet zo geduldig. Daarom reden we maar achter elkaar om de groepen te kunnen laten passeren. Bij de koffietent Meijezicht hoorden we dat ze meededen met een toertocht. We konden niet buiten zitten vanwege de wind, maar ook binnen is het goed toeven. De meesten lieten zich verleiden door de aanbieding te nemen van 2x koffie met heerlijke appelpunt voor maar € 4,50! Dat zouden meer koffietenten moeten doen! Terug reed ik het eerste gedeelte met Fried voorop en reden we via Bodegraven naar Boskoop en daar door het centrum naar het kwekersgebied, waar nu veel Rododendrons prachtig bloeien. Dan nog via Hazerswoude, de Bent naar Gelderswoude en dan zijn we om 12.30 uur thuis met 65 km op de teller.(gem.19 km/u)

Annie van Rijn

Aanstaande zondag 22 mei staat voor de A-groepen de rit naar Vogelenzang op het programma over 85 km. De B (65km) en de C (50km) gaan naar ’t Zeeltje bij Bleiswijk. Vertrek is om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.