Koninklijk bezoek tijdens WEEKENDKAMP

Afgelopen vrijdag was het voor de kinderen zover, het 26e weekendkamp. Twee dagen lang stond het gehele kamp in het teken van ‘Ik hou van Holland’. Alle deelnemers waren ingedeeld en genoemd naar de Hollandse provincies, die Holland rijk is.

Speciaal voor het weekendkamp had de kampstaf, onze toekomstige Koning en Koningin uitgenodigd. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander en Maxima werden met een helikopter ingevlogen vanuit hun woonplaats Wassenaar. De grote helikopter van de marechaussee landde veilig op het kort en strak gemaaide aangrenzende kermisterrein. Over de uitgelegde rode loper betrad het koninklijk echtpaar het terrein van het Weekendkamp waarna  Fanfare Juliana het nationale volkslied speelde, dat door alle kinderen en ouders uit volle borst werd meegezongen.

De toekomstige troonopvolgers werden door de burgemeester van Stompwijk, Marcel Zuidgeest, welkom geheten. Op het podium van het weekendkamp richtte onze burgervader een speciaal woordje tot ons koninklijk paar. Maxima en Prins Willem Alexander legde de kinderen uit dat zij speciaal waren gekomen om de provincie uit te kiezen waar volgend jaar Koninginnedag plaats gaat vinden. De winnende provincie, na twee dagen lang weekendkamp, zal volgend jaar vereerd worden om Koninginnedag te mogen organiseren. Het koninklijk echtpaar nam hierna zitting in de jury, om de openingsact van de provincies te beoordelen. Naast weekendkamp coryfeeën als Ankie, Marja, Anneke en Frans, die na 25 jaar organisatie uitgenodigd waren om te jureren, zaten zij gezellig en warmpjes erbij.

Na de openingsact werden de kinderen op hun vaardigheden getest bij de oer Hollandse spelletjes. We kunnen trots zijn op de kinderprestaties want het zak lopen, koek happen, spijker poepen en kaas gooien ging hen goed af. In de avond was het tijd voor een echte vossenjacht. In het dorp waren 10 echte vossen actief maar ook 10 neppers. Door het beantwoorden van vragen gesteld door de echte vossen, kon een letter verdiend worden. Dit leidde tot het woord wat  samengesteld moest worden nl. Fierljeppen.  Na de jacht was er lekkere patat en andere snacks, daarna snel met z’n allen naar bed om de volgende morgen weer uitgerust aan het ontbijt te kunnen zitten.

Een hoop kinderen waren bang hun tijd te verslapen en stonden daarom al om 5 uur naast hun bed te springen. Om 9 uur was het tijd voor de volgende spelronde n.l. wadlopen, bitterballen gooien, hockey, ganzenbord. De stoelendans viel bij de kinderen goed in de smaak onder leiding van deejays Boris en Rick. Zelfs de leiders moesten aan de bak in een speciale sessie.

Na een paar lekkere boterhammen was er een speciale poldercross (anders dan die van de ijsclub) die uit onderdelen bestond als kikkers happen, vissen vangen, bloemen gooien, kruiwagen race. Dit was voor de kinderen een slijtageslag maar dankzij hun goede Stompwijk’92 conditie, hebben ze zich kranig kunnen weren.

Met een Stompwijks kwartiertje vertraging werd om 16.00 uur de provincie bekend gemaakt die het de 26e weekendkamp gewonnen had. Uit handen van Linda de Mol kregen de winnaars de felbegeerde Wisselbeker.

De einduitslag is als volgt;

1e Utrecht                                52 pnt                                           6e Friesland                                      27 pnt

2e Limburg                              42 pnt                                            7e Gelderland                                   26 pnt

3e Overijssel                           41 pnt                                            8e Drenthe                                       25 pnt

4e N-Brabant                        35.5 pnt                                            9e Groningen                                 24.5 pnt

5e Zeeland                            34 pnt                                             10e N- Holland                                22.5 pnt

Het koninklijk echtpaar feliciteerde de winnaars van provincie Utrecht en zegden toe, bijzonder verheugd te zijn om bij hun in Utrecht Koninginnedag te mogen komen vieren. Als aandenken kregen alle deelnemers een paar echte houten ‘Ik hou van Holland’ klompen mee naar huis. Met een ijsje in hun hand, de ouders volgepakt, vertrokken de kinderen vermoeid maar voldaan naar huis na een geslaagde 26e weekendkamp 2011. (Gevonden voorwerpen hangen nog in de kantine)

Namens de organisatie van het weekendkamp willen we alle vaste leiders, losse leiders, catering, bakploeg, bouwploeg voor inzet danken en alle anderen die door hun bijdrage dit weekendkamp mogelijk hebben gemaakt.

Meer info op de site www.weekendkampstompwijk.nl

Tot volgend jaar,

Cathy, Jokelien, Sjors, Monique, Margreet, Wendy, Jeroen en Peter