Avondfietsvierdaagse “Klavertje Vier”

Een maand eerder dan in de voorgaande jaren organiseerde Toerclub Stompwijk de afgelopen week de avondfietsvierdaagse. Op dinsdagavond startten we met redelijk goed weer. De route ging deze avond via de Meer- en Geerweg, de Voorweg, het Wilsveen, de Veenweg, onder het Prins Clausplein door naar het Racketcentrum Westvliet waar Mark een stempel op de kaart zette en waar de meeste fietsers een bakkie koffie dronken. De route ging vervolgens via een mooi stukje Voorburg en de Oostvlietweg terug naar Stompwijk. De tweede dag fietsten we richting Wassenaar waar we bij restaurant “De Landbouw” onze stempelpost hadden. In Wassenaar fietsten we een stukje van de Landgoederenroute en langs de Horsten richting Stompwijk.

Op donderdagavond hadden we onze stempelpost in het pannenkoekenrestaurant “De Pannenkoe” aan de Kruisweg bij Bleiswijk. Een route met wat lange rechte wegen. Het was gezien de weersomstandigheden, veel wind en af en toe een fikse bui, de zwaarste dag.

Vrijdagavond half zes regende het in Stompwijk nog pijpenstelen. Gelukkig was het een uur later bijna droog en konden we de fietsvierdaagse toch nog afmaken. Dit keer fietsten we door de Vlietlanden, door een mooie nieuwe villawijk in Voorschoten, het jaagpad langs De Vliet en de Kanaalweg naar het Multi centrum “De Eendenkooi” te Zoeterwoude-Meerburg. Na de koffie en de stempel ging de route via de Weipoort en het Korte Kerkpad naar Stompwijk.

Ondanks alle mooie routes en het goede fietsweer tijdens de eerste dagen was het aantal deelnemers minder dan in de voorgaande jaren. Op dinsdagavond startten er 84 deelnemers. In de dagen daarna was het aantal lager.
Zoals gebruikelijk was er na afloop de huldiging van de oudste en jongste deelnemer. De oudste man was dit jaar de heer Kees Overdevest, oudste vrouw was mevrouw Van Boheemen. Zij zijn resp. 83 en 73 jaar oud. De jongste jongen was Axel Roeling, 9 jaar oud. Het jongste meisje was Ashley Janson,  8 jaar oud.

Uit de goede antwoorden van de prijsvraag werd Sonja van Abswoude getrokken als winnaar.

Ongeacht de afnemende belangstelling is Toerclub Stompwijk voornemens het evenement ook volgend jaar weer te organiseren. Over de datum en de vorm gaat het bestuur nog eens goed nadenken.

Jaap de Jong