Duiven waren de weg kwijt!

Om te beginnen moeten we onze trouwe lezers nog over het wedstrijdverloop van zaterdag 26/06, gestart in Chateauroux (620 km.), op de hoogte brengen. Dit omdat uw verslagman vanwege een gehouden familiereünie vorige week niet in de gelegenheid was hierover te berichten. Ondanks een, normaal gesproken, gunstige zuidelijke wind is het maar een matige vertoning geworden. Grote oorzaak was een hardnekkige mist op de vliegroute. Duiven kunnen zich onder dergelijke omstandigheden heel slecht oriënteren en raken dan regelmatig het spoor bijster. Het was de NL10-’106’ van de Combinatie Hilgersom/Tijssen die hier kennelijk het minste last van had. De pas een jaar oude klepper bleek aan de snelheid van slechts 69 km. per uur ruim voldoende voor de zege te hebben. Eddy en Chantal v. Leeuwen met hun NL06-’296’ en de NL10-’963’ van Jan v.d. Bosch waren ondanks een flinke achterstand toch nog goed voor respectievelijk een 2e en 3e plek. 

Ook in het afgelopen weekend waren de duiven van de Comb. Hilgersom/Tijssen in prima doen. In de vliegrace vanuit Strombeek (133 km.), waarin de ’Jonge Duiven’ hun wedstrijddebuut maakte, was het hun NL11-’658’ die de zege pakte. Daarbij dient nog te worden vermeld dat John v.d. Salm zich met zijn jonge duiven nadrukkelijk in de strijd om de punten gaat mengen. De start, met een 2e plaats van zijn NL11 –’604’ is in dit verband veelbetekenend.

Later op de dag begon het wachten op de oude duiven. Zij waren in het Franse Manet la Jolie (395 km.) om 7 uur in de morgen van start gegaan. Hier was het opnieuw de vorige weekwinnaar NL10-’106’ van de vader/zoon Hilgersom en Lex Tijssen –combinatie die er met de hoogste eer vandoor ging.

 

Verdiende punten (3 vluchten): Stand:

Hilgersom/Tijssen               36 p.                           1.   Hilgersom/Tijssen                         168 p.

Comb. v. Leeuwen             29                               2.   Comb. v. Leeuwen                        162

J. v.d. Bosch                       26                               3.   P. Oliehoek                                    137

Mevr. Luk/Vork                   18                               4.   W. v.d. Bosch                                135

W. v.d. Bosch                     17                               5.   W. v. Benten                                 126

P. Oliehoek                         17                               6.   J. v.d. Bosch                                 123

G. Onderwater                   13                               7.   Mevr. Luk/Vork                             105

J. v.d. Salm                        13                               8.   G. Onderwater                                91  

W. v. Benten                     11                               9.   J. v.d. Salm                                      26

R. Ammerlaan                     3                               10. R. Ammerlaan                                  16

 Piet Oliehoek