Beroerde weersomstandigheden voor de duiven

 

I.v.m. het niet verschijnen van het dorpsblad tijdens het kermisweekend gaat onze berichtgeving  ditmaal over twee wedstrijddagen. Vooraf moet worden vermeld dat ook de duiven op beide dagen heel veel hinder van de overvloedige regen hebben gehad. Over het algemeen kwamen de kleppers als verzopen katten terug op de veilige thuishaven.

Zaterdag 16 juli jl. mochten de Jonge duiven om 7 uur vanuit het Belgische Moeskroen (171 km.) vertrekken. Het was de NL11-’944’ van de Comb. v. Leeuwen die het gehele deelnemersveld op fraaie wijze zijn staart liet zien. John v.d. Salm zijn NL11-’716’ en de NL11-’697’ van de Comb. Hilgersom/Tijssen finishte resp. als 2e en 3e .

De Oude duiven waren op het zelfde tijdstip vanuit het in Frankrijk gelegen Nanteuil (350 km.) vertrokken. De NL08-’872’ van Mevr. Luk/Vork  bezorgde onze Greet via een prachtige zege ’n superdag. Buurman Jan v.d. Bosch met de NL07-’909’ en Eddy en Chantal v. Leeuwen werden als -beste van de rest- 2e en 3e .

Afgelopen zaterdag lag het vertrekpunt van de Jonge duiven in Pommeroeul (190 km.). Prima winnaar in deze kletsnatte vliegrace was de NL11-’954’ van de Comb. Hilgersom/Tijssen. Mooie 2e , maar nipt geklopt, was de outsider NL11-’713’ van Gerard Onderwater. De Comb. v. Leeuwen maakte met hun NL11-’066’ als 3e het eretrio vol.

Verreweg het zwaarst hadden, door de beroerde weersomstandigheden, de in Orleans (498 km.) vertrokken Oude duiven. Maar het wekt steeds weer grote bewondering hoe de ’Renpaardjes van het luchtruim’ hun weg weten te vinden. De NL09-’958’ (v. Leeuwen), NL10-’388’ (Hilg./Tijss.) en de NL08-’193’ (onderget.) plaatste zich in deze volgorde als 1, 2  en 3.  

 Punten over 4 vluchten:                                                                 Stand:

Comb. v. Leeuwen            44p.                                                        1.  Comb. v. Leeuwen        230p

Hilgersom/Tijssen              41                                                          2.   Hilgersom/Tijssen          229

P. Oliehoek                        32                                                          3.   P.Oliehoek                     187

J. v.d. Bosch                      31                                                          4.  W. v.d. Bosch                  168

Mevr. Luk/Vork                  26                                                          5   J. v.d. Bosch                    168

J. v.d. Salm                       21                                                           6.  W. v. Benten                  150

W. v.d. Bosch                    20                                                          7.  Mevr. Luk/Vork               138

G. Onderwater                 20                                                           8. G. Onderwater                116

W. v. Benten                    16                                                           9.  J. v.d. Salm                       57

R. Ammerlaan                    4                                                         10. R. Ammerlaan                    22

Piet Oliehoek