Toernieuw Toerclub Stompwijk

 

Vorige week zondag viel midden in de Stompwijkse Paardendagen, maar er stond wel gewoon een clubrit op onze kalender. Voor de A en B zelfs een verre rit naar Schoonhoven. De C ging naar Delftse Hout.

De A1 vertrok met 9 man langs de Vliet naar Leidschendam. Via de A12 en de Rottemeren reden we vlot naar Rotterdam. Daar kregen we de Brienenoordbrug wel in zicht, maar gingen we er niet overheen. Voor de route naar Schoonhoven kun je beter doorrijden naar Krimpen en daar de sluizen over. Martijn had vorige maand gemerkt dat de Lekdijk op diverse plekken opgebroken is wegens onderhoud. Ik was van plan daar ook heen te gaan, maar we hebben de route nu maar aangepast. Langs de provinciale weg van Krimpen naar Bergambacht ligt een mooie brede parallelweg en daar kun je ook lekker doorrijden. Vanaf Bergambacht namen we de gok dat de dijk verder wel begaanbaar was en dat pakte goed uit. Net voor de A2/A3 en de B kwamen we bij Lekzicht aan. Meestal zitten we daar buiten op het terras, maar zonder zon was dat nu niet aan te raden. Op de terugweg namen we de mooie route langs de Vlist, Haastrecht en de Reeuwijkse Plassen. Na zo’n 105 km waren we weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C-groepen

Nog maar net was het opgehouden met regenen toen de wekker afliep. Na info van buienradar, die beloofde dat het voorlopig droog zou blijven, me toch maar klaar gemaakt om te gaan fietsen. Ik was nogal vroeg bij het erf van Theo en waren er pas 5 andere leden. Gelukkig kwamen er nog 25 bij! Mede door de Kermis en de verwachtingen dat het weer de hele dag zou regenen bleven de andere waarschijnlijk op bed! Wij gingen met zijn allen ( 8) naar “Het Rieten Dak”. Gelijk maar met wind tegen langs de Vliet naar het Nieuwveensepad, Roeleveen, Balijbos zo naar Pijnacker en Delfgauw. Een stukje Elfdorpentocht tegengesteld en dan door het Delftse Hout op naar de koffie. Klokslag 10.00u schoven we aan de tafeltjes in de serre en lieten we ons bedienen met de heerlijke koffie en gebak. Terug wat door de nieuwbouwwijken van Ypenburg getoerd. Wat een “aparte” huizen kom je daar toch tegen, je moet er maar van houden! Door al die omzwervingen raakte ik uit koers en loodste Peter ons naar de Vliet. Toch makkelijk als je door het werk veel in de regio bekend bent! Via de nieuwe fietsbrug komen we uit in het Forepark en rijden over het Duinwaterpad Stompwijk binnen. Dat was om 12.00 uur, dus iedereen was nog op tijd om het kermisgebeuren bij te wonen. Met 50 km erbij op de teller hebben we lekker gefietst en was ik blij dat ik toch gegaan was.

Annie van Rijn.

Afgelopen zondag was het weer bedroevend slecht. Van ochtend tot avond regen. Hoe enthousiast onze leden ook kunnen zijn, onder deze omstandigheden fietsen trekt niemand. Menigeen heeft zich dus nog maar eens omgedraaid in bed.

Aanstaande zondag proberen we het gewoon weer en rijden we hopelijk met mooi weer opnieuw een clubrit. De A (90km) en B (85km) gaan naar Harmelen. De C gaat naar Meijendel over 50km. Vertrek is om 8.30u vanaf Oostvlietweg 30.