Geweldig 28ste Hilhorst Scholierentoernooi

100_0756Het was weer spannend in aanloop naar het toernooi. Door de enorme hoosbuien was het veld van de ijsbaan niet geschikt voor de handbalveldjes. Maar beter een goede buur dan een verre vriend! Met toestemming van SJZ mochten we, evenals in de beginjaren van het schooltoernooi, het voetbalveld gebruiken en waren alle voorbereidingen dus niet voor niets geweest. Met hulp van boven (Evert en Ben) werd het een prachtige zonnige dag en heeft iedereen genoten van sport en spel. Om 13.00 u. waren er 46 schoolteams present om mee te doen aan de professionele warming-up van K-dance docente Karin Pley.

Vanaf 13.30 uur werden er wedstrijden gespeeld op 9 velden. Tussendoor mochten alle teams weer pogingen doen raak te schieten in het gatendoek. Om 16.00 uur stonden keepsters Mandy en Lenie onder de lat bij de strijd van de oudste groepen om de penalty bokaal. Uiteraard staat FAIRPLAY nog altijd hoog in ons vaandel. De teams werden op sportiviteit beoordeeld en natuurlijk werden alle knuffels en spandoeken goed bekeken, zelfs door de wethouder van sport. De bekertjes limonade, ijsjes, saté etc. vonden gretig aftrek en het springkussen was een welkome afwisseling. Om 17.00 uur gaven de vele scheidsrechters het laatste fluitsignaal ten gehore en kon de prijsuitreiking plaatsvinden. Voor de mooiste kleurplaten en rebussen die op de trainingsmiddag aan de 100 aanwezige kinderen waren uitgereikt, kregen 6 kinderen een leuke prijs. De 7-jarige Bo Videler uit groep 4 en Isav. Berk uit groep 6 waren hiermee het creatiefst.

Corbulo 1 kreeg uit handen van Edwin Hilhorst de Fairplay prijs, vooral voor het prachtige gekleurde en getekende spandoek.

Klaverweide 4 was met 43 punten het beste team bij het gatendoek en won de appeltaart van Bakker Blok

                     Groep 3/4                Groep 5/6              jongens / meisjes

1e prijs         Kl.weide 11              Kl.weide 11              Kl.weide 9

2e prijs         Kl.weide 13              Westwoud 6             Bernardus 7

3e prijs         Kl.weide 12              M.vd.Velde 4           M.v.d.Velde 6

                      Groep 7/8 jongens   / meisjes

1e prijs         Kl.weide 2                 Kl.weide 4

2e prijs         Corbulo 1                 Westwoud 5

3e prijs         Westwoud 2             Kl.weide 5

Sascha Rovers van Maerten vd Velde 2 en Zakaria Khallouk van Westwoud 3 werden dankzij 2 rake schoten de strafworpenspecialist 2011 en namen de penalty bokaal in ontvangst. Met een prachtige medaille, gesponsord door Firma Ton de Rooij, gingen alle kinderen tevreden naar huis en kon de schoolhandbalcommissie terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Wilt u de foto’s bekijken surf dan naar onze website: 

www.hilhorstscholierentoernooi.nl