Toernieuws Toerclub Stompwijk

TC03Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor alle groepen de clubrit naar Klein Giethoorn op de kalender. Ondanks het regenachtige weer rond half 9 stonden er toch nog 6 fietsers aan de Oostvlietweg. 2 zijn er uiteindelijk naar Maasland gefietst. De rest keek de grijze lucht nog eens aan en is zonder al te veel omwegen alsnog terug naar huis gegaan.

De C groepen

Het weer zag er niet best uit zondagmorgen, onweer en regenbuien. Niet gaan fietsen of toch maar wel? Toch maar gegaan. Aangekomen bij TC stonden er 8 fietsers, Leo, Toos en Giel van C2, Ria van C1 en 4 van de andere groepen. Het was de bedoeling naar “Café Klein Giethoorn” te gaan. Jaap de Jong heeft nog geprobeerd te bellen maar kreeg geen gehoor.

Dan maar naar Pijnacker want we willen wel aan de kilometers komen. We gingen richting Delfgauw naar “Het Rieten Dak”, dat was net open.

Leo wist een route terug via Ypenburg en Leidschenveen en langs de Vliet, waar boten lagen vanwege de Vlietdagen en dan door naar Stompwijk.

Het weer viel gelukkig mee.

We waren omstreeks 12 uur thuis met 46 km op de teller.

Ria Berg

A.s. zondag 25 september staat de laatste clubrit op de kalender. Voor de A en B groepen is dat de rit naar Maasland (± 65km). Vertrek nog een keer om 8.30 uur vanaf Oostvlietweg 30.

De C heeft bij de Rabosponsortocht de keuze uit 20, 40 en/of 60 km. Uiteraard is ook voor de leden van de A en B groepen de Rabosponsortocht van harte aanbevolen. Starten kan tussen 9.00 en 14.00 uur vanaf sporthal Meerhorst. (Dus ook na terugkomst uit Maasland kun je nog starten) Zie ook elders in de Dorpsketting.

Ook na volgend weekend hoef je je fiets nog niet op te bergen. In het herfst- en winterseizoen is het vaak nog prachtig fietsweer en daarom blijft de toerclub ook dan zondagse clubtochten rijden. De start is dan vanaf de parkeerplaats tegenover het Blesse Paard en met de groepen waarvoor animo is. Vertrektijd is voorlopig om 9.00u, vanaf december om 9.30u. Bij de start bepalen we welke richting we op rijden en de afstand zal iets korter zijn dan in de zomer. We hopen dus ook de komende maanden weer velen aan het vertrek te zien.

Arno van Rijn