Marathonschaatsen

Marathon schaatsen

Op de vernieuwde baan in Deventer werd afgelopen zaterdag de openingswedstrijd gehouden. Dit was tevens de opening van de baan die met een soort circus tent is overdekt. Het publiek kreeg een leuke levendige wedstrijd voorgeschoteld. Joost Juffermans steekt momenteel in een blakende vorm. In Erfurth reed hij al een dikke pr op de 5 km. nl. 6.33.60. Ook in Deventer reed Joost formidabel. Samen met ploegmaat Sandor Stuut sprong hij 8 ronden voor het einde weg. Joost reed zo hard dat Stuut moest lossen en ging alleen verder. De achtervolgers konden maar niet dichterbij komen. Joost hield stand tot het laatste recht stuk, daar kwamen de sprinters hem in de laatste meters voorbij. Met enkele meters achterstand werd Joost 6e. Timmermans won voor Berga en Nauta. Martijn van Es bleef nog even thuis. Er mogen 4 rijders van een ploeg starten. De meeste ploegen hebben 5 of 6 rijders zodat er rijders bij de 1e divisie kunnen starten of thuis blijven. Zoey van den Bosch kreeg zaterdag de vuurdoop in het geweld van geharde marathon vrouwen. Ze moest echter halverwege de wedstrijd passen. Eén troost, er waren er al minstens 15 af voordat Zoey moest lossen en zaterdag a.s. is er weer een wedstrijd.  Foske Tamar van de Wal won de wedstrijd voor Maria Sterk en Mariska Huisman. A.s. zaterdag de eerste officiële wedstrijd om de KPNcup op de Amsterdamse Jaap Eden baan. Start om 18.00 uur met de 1e divisie 100 ronden, 19.30 uur dames 60 ronden en 20.30 uur Topdivisie 125 ronden.

Aad de Haas