Marathonschaatsen

marathonschaatsenMARATHON SCHAATSEN

Na vijfenzeventig ronden van de honderdvijfentwintig sloeg echt de vlam in de schaatsen van de mannen met de lange adem. Joost Juffermans stak het vuurtje aan. Helaas voor hem liep er een boutje uit zijn schaats. Dat was de reden dat hij plotseling viel en de wedstrijd moest staken. Jammer het begon net leuk te worden. Rijders ontsnapten en werden weer terug gehaald en dat ging zo maar door tot de allersterksten, Ralph Zwitser, Jorrit Bergsma en Frank Vreugdenhil één ronde pakten op het totaal uit elkaar geranselde peloton. Bergsma won voor Zwitser en Vreugdenhil. Martijn van Es gaf prima acte de present maar moest voor ploegmaat Zwitser werken waardoor eigen kansen verdampten. Zoey van der Bosch ging aanvankelijk goed mee. Echter een vervelende blessure speelt haar parten. Toch 5 ronden langer mee gedraaid dan vorige week. Het komt goed. Bij de dames won wederom Foske Tamar van der Wal de massa sprint voor Mariska Huisman en Maria Sterk.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag in Heerenveen start om 18.00 voor de 1e divisie, dames om 19.30 uur en Topdivisie 0m 20.30 uur. Voor uw agenda zaterdag 12 november zijn de wedstrijden op de Haagse Uithof.

Aad de Haas