Verslag KBO Sinterklaasfeeest 2011

Sinterklaas, 29 november 2011

 

De dag begon vroeg voor ons. Om 8 uur waren we present om voor de gasten van die dag een lunch te verzorgen. In een gezellige stemming werden de broodjes gesmeerd en belegd.

Om 10 uur was iedereen binnen en kon het feest beginnen. Uiteraard eerst een kopje koffie met de bekende banketletter, die overigens bij iedereen in de smaak viel.

Hierna begon men met klaverjassen, rummicubben of kaarten maken. Dit af en toe onderbroken door een borreltje.

 

 

 

Grotere foto’s in de rubriek KBO foto’s.

 

Om één uur werd met de lunch begonnen. Die in een ontspannen sfeer werd genuttigd.

Om drie uur of iets later was het grote moment. De Sint kwam binnen, begeleid door de Muziekpiet. Iedereen zong gezellig mee, terwijl de Sint langs de mensen liep en handjes schudde.

Jeanette Develing moest op het matje komen bij de Sint, die haar complimenteerde met haar activiteit “het kaarten maken” Zij wilde echter wel dat haar mede helpster Corry Luk ook haar deel in de belangstelling kreeg.

Mevrouw de Groot moest ook bij Sinterklaas komen omdat zij het oudste vrouwelijk lid was dat nog klaverjaste. Tijdens dit vriendelijke gesprekje vroeg Sint haar of er ook brood kaarters onder de leden zaten. Hetgeen zij volmondig beaamde. Na enige aarzeling wilde ze ook wel vertellen om wie het hier ging. Deze kaarter, Gerard v.d. Bos, protesteerde wel even, maar gaf toch toe dat hij kwam om te winnen.

Nadat de Sint nog even met onze voorzitter een woordje had gewisseld, vertrok hij. Niet zonder dat hij eerst samen met de Pieten pakjes uitreikte aan de mensen.

Zo kwam er rond vier uur een eind aan hele gezellige dag.

Tot volgend jaar.