Landschapsbeheer Zuid Holland

Tot 17 februari Zuid-Hollands plantmateriaal tegen lage prijzen

Bewoners van het Zuid-Hollandse landschap kunnen tot 17 februari gemakkelijk en tegen lage kosten authentiek, Zuid-Hollands plantmateriaal aanschaffen. Na inlevering van de bestellijst wordt het hoogwaardige  plantmateriaal enkele weken later thuisbezorgd. Met de actie ‘Kies voor Zuid-Hollands Groen’ streeft Landschapsbeheer Zuid-Holland naar meer aanplant van streekeigen struiken en bomen.

Verfraai uw woonomgeving met Zuid- Hollands groen

Met knotbomen langs percelen, leilinden om de boerderij, hoogstamfruitbomen, streekeigen sierbomen en -struiken op uw erf of jonge boompjes op een niet-gebruikt stukje grond in uw tuin; op allerlei manieren kunt u uw boerderij, erf of tuin aanzienlijk verfraaien! Het hoogwaardige plantmateriaal is afkomstig van gerenommeerde kwekers en is gegarandeerd ziektevrij.

Een erf of tuin vol leven

Een steenuil op zoek naar een nestplaats in uw fruitboomgaard of een egel zoekend naar voedsel in het struikgewas. Met aanplant van Zuid-Hollands groen creëert u een interessante plek voor tal van vogels, kleine zoogdieren, amfibieën en soms zelfs reptielen. Hoe gevarieerder uw erf of tuin met groen is aangekleed, hoe meer diersoorten er gebruik van zullen maken. Het Zuid-Hollandse groen maakt uw terrein tot uniek leefgebied in het landschap en zorgt voor een oase van voedsel, rust- en nestgelegenheid!

Landschappelijk karakter

Een landschappelijk ingericht boerenerf of tuin is beeldbepalend voor een streek en draagt bij aan het landschappelijke karakter. Bij de aanplant van groen op en rondom uw terrein kan een mooie combinatie gemaakt worden met de inpassing van uw (nieuwe) schuur of stal. Niets is mooier om de bebouwing op uw erf samen te laten vloeien met het omliggende groene landschap. Wacht niet met de groene kwaliteitsimpuls van uw erf en geniet aankomend voorjaar al van de uitlopende knoppen en kleuren.

Plantmateriaal bestellen voor 17 februari!

Bewoners van het Zuid-Hollandse landschap kunnen plantmateriaal bestellen door via www.landschapsbeheerzuidholland.nl. de publicatie ‘Kies voor Zuid-Hollands Groen’ te bestellen, of de prijs- en bestellijst te downloaden. Op de website van Landschapsbeheer Zuid-Holland staan instructiefilmpjes over de aanplant en beheer van landschapselementen. Wanneer u geen toegang heeft tot internet, kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Zuid-Holland op telefoonnummer (0182) 68 36 66. De bestellijst kan tot uiterlijk vrijdag 17 februari 2012 worden ingeleverd, het plantmateriaal wordt enkele weken later thuisbezorgd.

Landschapsbeheer Zuid-Holland wordt mede gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en de Nationale Postcode Loterij.