Vrouw Actief ruimt alles op

Vrouw Actief ruimt alles op

Afgelopen dinsdag waren er maar liefst 32 vrouwen naar het Dorpshuis gekomen om het nieuwe jaar opgeruimd te gaan beginnen. Blijkbaar waren ze net als ik, nieuwsgierig wat voor handige tips de dames Sonja Buijs en Yvonne de Bruin, ons te vertellen hadden. Want opruimen in je huis komt steeds maar terug en voor de meesten is het zeker geen lievelingsklus. Jaren achtereen sleep je van alles je huis in en als je zo nu en dan eens geen schoon schip maakt, puilen je kasten en zolder uit van spullen die je nooit meer gebruikt. Kleding die je niet meer draagt, hobby’s die je niet meer beoefent, kerstversiering die je niet meer ophangt, boeken je allemaal al gelezen hebt, enz. enz.

Sonja en Yvonne zijn de auteurs van het boek Opgeruimd leven in je huis. Zij vertelden over emoties en herinneringen aan je spullen en hoe je die los moet laten. Over hoe je eerst de emotionele lijm moet laten losweken en dat je daarna gemakkelijker afstand doet van je spullen. Het is ook heel belangrijk dat je opruimt op een manier waar je je zelf prettig bij voelt. Een ander zegt al snel: Gooi dat maar weg, wat heb je daar nu nog aan?

Persoonlijk vind ik het altijd een prettig idee om oude spullen bijvoorbeeld naar Het Graalhuis, De Pelgrimshoeve of nu onze eigen Stal te brengen. Je spullen krijgen een 2e leven en de opbrengst is voor een goed doel. Veel beter dan dat je het in de grijze container gooit of bij de kraak zet.

Ik ben benieuwd of er de komende weken flink geruimd wordt, we hebben in ieder geval heel wat bruikbare tips van de dames gekregen.

Marga Stijnman