KBO Museum reis 2012 verslag

Met de Museumbus naar Amsterdam

 

Vrijdag 27e januari zijn 40 leden van de KBO met de Museumbus naar Amsterdam geweest om daar het van Goghmuseum en het Rijksmuseum te bezoeken. De Museumbus is een initiatief van de Bank-Giro Loterij. Zij hadden voor vorig jaar en dit jaar een bedrag beschikbaar gesteld om senioren verenigingen en verzorgingstehuizen de mogelijkheid te bieden om musea te bezoeken.

Vorig jaar waren wij ook al in de gelegenheid gesteld om mee te kunnen gaan, dus was wel heel bijzonder dat wij dit jaar ook weer mee mochten.

 

 

 

Eerst gingen wij naar het van Goghmuseum, waar we, onder het genot van een kop koffie, in afwachting waren van onze gidsen. Deze hebben ons een aantal wetenswaardigheden over van Gogh verteld, die zeer interessant waren. Nadat wij het museum hadden bezocht, stond daar een lunch voor ons klaar.

Na de lunch zijn wij te voet naar het Rijksmuseum gegaan. Het Rijksmuseum is nog niet helemaal klaar, maar het was toch de moeite waard om het te bezoeken.

Na een voldane dag werden we weer keurig naar Stompwijk terug gebracht, met de hoop volgend jaar weer van de partij te mogen zijn.

Bank-Giro Loterij, een geweldig initiatief, bedankt.