The Old princes in harmony

Zondag 19 februari wordt om 11.00 uur de traditionele carnavalsviering in de Laurentius kerk gehouden. Terwijl heel Zuid-Nederland zich in het carnavalsgedruis stort, gaat het leven boven de rivieren ogenschijnlijk gewoon door. Niets in minder waar. Hier in Stompwijk wordt al jaren carnaval gevierd. De carnavalsvereniging “De Gaanders” bloeit als nooit tevoren. Dit jaar gaat de 39e editie van start met als motto “Speel goed”.

Een 20tal jaren terug werd het idee opgevat om met de Oud-prinsen een gelegenheidskoor op te richten. Een prima idee, wat vanaf de eerste keer direct aansloeg. Naast een achttal optredens in bejaardencentra en andere instellingen in de regio, wordt op carnavalszondag de mis verzorgd. Het is een moment van bezinning tijdens al dat feestgedruis, alhoewel de humor bij ‘het gebed van de nar’ en sommige liedjes anders doen vermoeden. Het is juist die combinatie die deze mis uniek maakt. Met een gestaag groeiende koor, wordt onder leiding van Elli Janson meer en meer aan de kwaliteit gewerkt. Muzikale ondersteuning is er sinds enige jaren van Arie Paardekoper. Wekenlang wordt er geoefend. Het resultaat mag er alleszins zijn.

De Stompwijkse kerk is sinds vorig jaar volledig gerestaureerd, iets waar het hele dorp erg trots op is. Na een noodgedwongen uitstapje vorig jaar naar Zoeterwoude spelen de oud-prinsen gewoon weer thuis. . U bent van harte welkom. Prins John, page Wendy en de raad van Elf zijn uiteraard aanwezig en nodigen u van harte uit. Laat u verrassen.