Toerclub Stompwijk start nieuw seizoen

De winter ligt nog vlak achter ons en het lijkt of de schaatsen nog maar net in het vet zitten. Maar de eerste voorjaarskoersen zijn alweer gereden en de laatste weken hebben we ook al regelmatig lekker zonnige dagen gehad. De temperatuur liep al een paar keer op richting 15 graden en dan komt het voorjaarsgevoel bij iedereen naar boven. Daarom is het de hoogste tijd dat het fietsseizoen bij Toerclub Stompwijk weer gaat beginnen. Hopelijk kunnen we de eerste clubtocht op zondag 25 maart ook met goed weer en veel fietsers rijden. Tot die tijd heb je dus nog een paar dagen om zo nodig je fiets van zolder of uit de schuur te halen en banden, remmen en dergelijke na te kijken. Dan hopen we zondag weer velen aan de start te zien bij Oostvlietweg 30.

We vertrekken om 9.30 uur (denk om de zomertijd!) en dan rijden alle groepen hun eigen route naar restaurant Meerenbos langs de Rottemeren.

Ook nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. We rijden iedere zondagochtend een leuke clubrit via de mooiste routes in de omgeving. Meestal rijden we in 6 verschillende groepen met verschillende snelheden. Voor iedereen is er wel een gezellige groep om bij aan te sluiten, zowel op de racefiets als de toerfiets. Ter introductie kun je natuurlijk eerst meerijden om de sfeer te proeven, daarna kun je lid worden van de toerclub. Wacht niet te lang, want het gaat de eerste weken nog rustig aan en dat went dus makkelijker.

We hebben voor het komend seizoen weer een gevarieerde toerkalender opgesteld met op iedere zondagochtend een toertocht. Daarnaast natuurlijk weer de Elfdorpentocht op 6 mei en de avondvierdaagse is dit jaar van 10 t/m 13 juli. Verder hebben we voor de liefhebbers nog diverse andere tochten opgenomen, zodat eenieder dit seizoen weer lekker op de fiets kan genieten van de omgeving. En tegelijkertijd natuurlijk sportief en gezond bezig zijn. De gehele toerkalender voor 2012 vind je ook in deze Dorpsketting.

We mogen ook dit seizoen weer verzamelen op het erf van Theo v.d. Meer, Oostvlietweg 30. We willen weer iedereen dringend vragen om niet op of langs de weg te blijven staan kletsen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren met ander verkeer. Op het erf is ruimte genoeg, dus rijdt een stukje door naar beneden of ga op het parkeerplaatsje voor de schuur staan.

De groepsindeling is dit jaar als volgt:

* De A1 onder leiding van Arno van Rijn.

* De A2 met Marco Faas en Sjors Oliehoek.

* De A3 met Nico Fakkel en Martien van Veen.

* De B waarbij Jaap de Jong de kar zal trekken.

* De C1 met Annie van Rijn als captain.

* De C2 met Cock van Santen en Lia en Fried de Jong.

Zoals je ziet hebben 2 ervaren fietsers zich gemeld om dit jaar de A2 onder hun hoede te nemen. We hopen dat zij een flinke groep met zich mee krijgen, zodat het ook bij de A3 weer wat overzichtelijker wordt. Voor de routes maken zij waar nodig graag gebruik van de ervaring in de groep. Daarentegen zal de captain van de B nog een aantal weken verstek moeten laten gaan. Hij brak afgelopen weekend zijn enkel en is nog even uitgeschakeld voor het fietsen. We wensen Jaap een spoedig herstel. Ongetwijfeld zullen de overige B-rijders zijn afwezigheid kunnen opvangen.

Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:

Bij de start vertrekken de groepen 1 voor 1. De A1 vertrekt als eerste, daarna de A2, enz.;

In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep, waarbij het streven is dat iedereen het bij kan houden. “Samen uit, samen thuis” is het motto;

Waarschuw elkaar bij tegenliggers, obstakels e.d.. Heel belangrijk: geef de waarschuwingen ook door naar achter in de groep!

Als je andere recreatie fietsers inhaalt, zegt de kopman dat er een hele groep aankomt en de laatste fietser geeft door dat hij/zij de laatste van de groep is.

Zorg voor een fiets die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen (binnenband, plakspullen enz.);

Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg;

Het dragen van een fietshelm wordt sterk aanbevolen voor de A en B groepen;

Hou je aan de aanwijzingen die de wegcaptain geeft. Inspraak kan, maar wel ruim vooraf;

De groepen worden liever niet groter dan ±16 personen, daarboven wordt er gesplitst;

Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting en op onze website aangekondigd.

Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met z’n allen een fijn en sportief seizoen van maken met veel goed fietsweer!

Verdere informatie over onze toerclub kun je vinden op onze website. www.toerclubstompwijk.nl

Arno van Rijn