Goede buren?

Stompwijkse toneelvereniging

Het toneelstuk “Goede buren” is afgelopen vrijdagmiddag in première gegaan en daarna met succes nog 3 keer opgevoerd. Zelf ben ik bij de laatste voorstelling geweest op zondagmiddag. Of het door het mooie weer kwam of door het tijdsverschil vanwege de zomertijd, maar er waren meer plaatsen verkocht dan dat er uiteindelijk mensen aanwezig waren. Voor degenen die niet geweest zijn een gemiste kans, want het was een ontzettend hilarisch stuk. Je zult maar zulke buren hebben die zich overal mee bemoeien en de situatie steeds ingewikkelder maken. De buren werden goed neergezet door zowel Jos van Santen als “boer” Koos en  nieuwkomer Martin Bakker als buurman Babs. De hoofdrol en aanstichter van al deze verwarring was taxichauffeur Leo de Wit, een geweldige rol voor Koen Havik, soms wel erg hyper, maar dat hoorde bij zijn rol. Zijn vrouwen Marga en Tineke (ja hij hield er 2 op na, dus dat moest ook wel een keer fout gaan natuurlijk) werden op een uitstekende manier gespeeld door de zussen Jacqueline en Mariska Groen in ’t Woud. Ook voor Mariska was het haar eerste rol en het ging haar prima af. Verder traden op de politie-inspecteurs Bulthuis van Den Haag Oost (Tamara Loof) en Harmsen van bureau Noord (Jan Havik). Zelden heb ik 2 inspecteurs zo hun best zien doen om een oplossing te vinden voor iemand die in elkaar geslagen is door een oud dametje. Uiteindelijk bleek maar weer; al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

Al met al een super gezellige middag waarna wij en velen anderen nog lekker nagepraat hebben onder het genot van een heerlijk diner met een glaasje (of 2) wijn.

Ik weet hoeveel tijd (een half jaar 2 x en soms zelfs 3 x per week oefenen) er door de regisseur Wil van Leeuwen en het team ingestoken wordt en dat is er deze keer zeker uitgekomen. Allemaal bedankt voor jullie inzet en de fijne middag en vooral doorgaan in dit genre.

Ria Luiten