Summerland

want wantWant Want maakt programma zaterdag compleet!

De zaterdagavond van Stompwijk Summerland is goed gevuld. Na vorige week de WC Experience aan de line-up te hebben toegevoegd is het definitieve programma voor de zaterdag nu echt compleet.

De powerpopband Want Want zal menig bezoeker verrassen met haar weergaloze teksten en klanken.

Want Want werd opgericht door voormalig Rockacademiestudent Fokko Mellema in 2009. Na het uiteenvallen van zijn band Jeremy’s, waarin hij gitaar speelde en songschrijver was, besloot Mellema zelf een band te starten, waarin hij naast gitaar ook de zang voor zijn rekening zou nemen. Daarnaast stapte hij over van Engelstalige naar Nederlandstalige teksten, wat hem in het begin zwaar viel.

Mellema verzamelde muzikanten om zich heen, waarna de band al snel begon met het opnemen van hun debuutalbum onder leiding van Daniël Lohues. De stijl van de muziek omschrijft Mellema als powerpop, “lieve liedjes in een stevig jasje gegoten”. De band wordt vaak vergeleken met Amerikaanse collegerockbands als Weezer en Fountains of Wayne. Na de single Heleen, die enkel op vinyl werd uitgegeven, werd de band uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM en mocht de band spelen op Noorderslag.

Op 30 april 2010 verscheen het debuutalbum ‘Mijn meisje vindt me leuk zoals ik ben’. Het album werd uitgebracht door CNR Records en kreeg goede recensies. Het album bevat 14 nummers, waarvan er 13 van de hand van Mellema zijn.

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom Stompwijk Summerland door regelmatig onze site te bezoeken of door onze social media kanalen te volgen!

www.twitter.com/_summerland_www.facebook.com/stompwijksummerland

www.stompwijksummerland.hyves.nl    www.stompwijksummerland.nl