25 jaar schaatsen op de Weissensee

Vorige week hebben we het toer- en wedstrijdprogramma voor 2013 ontvangen.

De toertochten zijn op dinsdag 22 januari, vrijdag 25 januari, dinsdag 29 januari en vrijdag 1 februari.

De wedstrijden voor de A-rijders vinden plaats op; zaterdag 26 januari de Art Koopmans Memorial over 100 km. Maandag 28 januari ploegenachtervolging. Woensdag 30 januari het Open Nederlands kampioenschap over 100 km en zaterdag 2 februari de Alternatieve Elfstedentocht over 200 km .

Het voornemen is om de 2e week (26 januari t/m 2 februari) in Oostenrijk te verblijven omdat we dan onze dorpsgenoten aan kunnen moedigen. Natuurlijk staat Martijn van Es aan de start. Hij is erop gebrand zijn laatste kansen te benutten om de hoogste trede van het podium te beklimmen. Dan bij de dames Zoey van den Bosch en waarschijnlijk Eline Bennis.

Voor de schaatsliefhebbers die zich aan willen sluiten bij de Stompwijkse groep, kan ondergetekende zich sterk maken voor verblijf bij Neusacher Moser. Beter bekend als Hans und Brigitte. We verwachten een stormloop omdat we komende winter voor de 25e keer naar de Weissenssee afreizen. Meldt u tijdig aan bij ondergetekende. Natuurlijk kunt u niet ongetraind aan een dergelijke tocht beginnen. De Stompwijkse IJsclub kan u helpen om in conditie te komen. Elke dinsdagavond is onder deskundige leiding van Geerd Hilgersom de zogenaamde droogtraining. Van Stompwijk ‘92 mogen wij de velden gebruiken in de zomerperiode. Tegen een geringe vergoeding is iedereen welkom . Het maakt niet uit dat u ongetraind ben. Een ieder kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Na enkele weken zult u merken dat het al een stuk gemakkelijker gaat. Nu aanmelden geeft het beste resultaat om straks de ijzers onder te binden. Aanmelden voor verblijf Hans und Brigitte. Tel. 5801134 of e-mail: ahaasswk@ziggo.nl

Aad de Haas