Blesruitermenners trotseren warmte bij wedstrijd in Wilsveen

Blesruitermenners trotseren warmte bij wedstrijd in Wilsveen

Elk jaar wordt door de mencommissie van de Blesruiters een minimarathon georganiseerd op het terrein van de fam Spaan in het Wilsveen, een wedstrijd waar het wedstrijdreglement van de KNHS op een aantal punten even terzijde wordt geschoven.

Uitgangspunt is dat iedereen, ervaren of onervaren, deze wedstrijd moet kunnen rijden.

De wedstrijd stond enkele weken geleden op de planning, maar de weergoden waren ons toen niet goed gezind, regen, regen en nog eens regen en een nat terrein, dus afgelast.

Zondag de 19e  waren de weersvoorspellingen  van een geheel andere aard, extreme warmte boven de 30 graden. Maar dit keer lieten de menners zich er niet van weerhouden om de wedstrijd door te laten gaan.

Er was voldoende gelegenheid om de paarden en pony’s te koelen, na de dressuur en vaardigheid was er gelegenheid de paarden en pony’s te laten drinken en af te spuiten. Het werd, zoals al vele jaren het geval is ,een sportieve maar vooral ook gezellige wedstrijd.

Er waren natuurlijk ook winnaars maar één sprong er uit en wel bij de enkelspan paarden , Miranda de Kok werd daar de niet verwachte winnaar en dat heeft ze geweten, het was “één twee drie in godsnaam“ in het zwembad. (Foto). Voor foto’s en uitslagen van deze wedstrijd kijk op www.blesruiters.nl

Het was goed toeven daar in Wilsveen.

De Blesruiter Mencommissie