Van Kulturhus tot KulturProgramma

Van Kulturhus tot KulturProgramma

Waarschijnlijk kunt u zich de brief nog wel herinneren die ik in het voorjaar schreef. De brief over het Kulturhus, waarin ik me afvroeg of dat nou allemaal zo nodig en zo verstandig was. Vele mensen hebben hierop gereageerd en nog steeds word ik er over aangesproken. Er was en is veel onduidelijkheid over het Kulturhus en met die ene brief werd Stompwijk voor even wakker geschud. In Het Blesse Paard kon iedereen z’n hart luchten en zo kreeg de gemeente een signaal dat Stompwijk een ander beeld had bij een Kulturhus. En dat terwijl er door de gemeenteraad bijna 3 miljoen beschikbaar was gesteld. Wethouder Rensen maakte in Het Blesse Paard wel heel goed duidelijk, dat het een Kulturhus moest zijn, of niets. Ja, en dan word je allemaal wel een beetje bang. Want dan gebeurt er wéér niets in Stompwijk, en we willen niet stil blijven staan.

Daags erna werd ik gevraagd of ik mee wilde praten in het programmateam van het Kulturhus. Eerlijk gezegd had ik nog steeds grote aarzelingen bij alle plannen, maar wie A zegt moet ook B zeggen. En dus ben ik aangeschoven bij het Programmateam. Bij de vergaderingen waarbij ik werd uitgenodigd waren  een projectleidster van de gemeente, gebruikers van het Dorpshuis, de bibliotheek, en de kinderopvang aanwezig. In deze vergaderingen werden nieuwe activiteiten geopperd die eventueel in het toekomstige Kulturhus zouden kunnen worden uitgevoerd. Er werd en wordt een programma samengesteld, het  KulturProgramma. Hierin zijn vele activiteiten opgenomen. Vanaf volgende week worden flyers (folders) verspreid van het KulturProgramma, wat dit najaar al van start gaat.

Dit KulturProgramma staat nog los van het gebouw Kulturhus. Over het gebouw Kulturhus is, voor mij althans, nog geen duidelijkheid. Misschien wordt dat  wel duidelijker in de komende adviesraadvergadering, van aanstaande donderdag. Wat ik met dit verhaal  wil vertellen, is dat er wordt gestart met nieuwe activiteiten, voorlopig gewoon in het Dorpshuis, maar we noemen het Het KulturProgramma. Bekijk de flyer eens rustig en wellicht staat er  iets voor U bij.

Anneke van Bemmelen- van Santen