Blesruitermenster Sabine Beumer Nederlands kampioen

sabineBlesruitermenster Sabine Beumer Nederlands Kampioen

Afgelopen zaterdag 15 september werden op het KNHS centrum in Ermelo de Hippiade (nationale kampioenschappen) mennen gehouden. Via de regiokampioenschappen hadden Sabina Beumer en Sonja de Jong zich hiervoor geplaatst en wel in de discipline Vaardigheid.

Sonja reed met haar pony’s in de klasse L tweespan, vorig jaar behaalde Sonja in deze klasse het nationaal kampioenschap. Sonja moest vroeg starten en had daardoor het nadeel dat het gras nog nat was, de pony’s dus wat onzeker waren en dat resulteerde in het afrijden van 5 ballen van de kegels en was de kans op een goede klassering verkeken.

Sabine startte met haar pony Kees in de klasse L enkelspan en reed een foutloze proef binnen de tijd en dat betekende het rijden van een Barrage daarin reed ze wel een goede tijd maar ten koste van het afrijden van 1 bal. Zij was gestart als twaalfde van de 25 deelnemers in deze klasse en was het dus afwachten hoe de overige het er afbrachten en dat werd reuze spannend.

De één na de ander maakte meer fouten of een slechtere tijd als Sabine. De laatste deelnemer reed ook foutloos en ging in de barrage als een “speer” maar na één bal werd er op de voorlaatste poort nog een bal afgereden. Dat betekende voor Sabine de eerste plaats en dus het nationaal kampioenschap.

Bij de huldiging van alle Kampioenen klonk dus ook voor Sabine het Wilhelmus en hebben we (Blesruiters) in Sabine een waardig opvolgster voor Sonja.

Sabine, namens alle Blesruiters van harte gefeliciteerd.

Ab Spaan