Handbalverslagen

handbalAfdeling handbal

Stompwijk ’92 DS 1 – Vires et Celeritas

Afgelopen donderdag speelden we met het eerste onze allereerste bekerwedstrijd, thuis om 19.45. We hebben met 1-0 voor gestaan, maar helaas was dit van korte duur. Al gauw kwam Celeritas langszij en liepen we achter de feiten aan. We waren niet fel genoeg en het leek wel alsof onze benen van lood waren. Celeritas was na iedere gemiste kans van onze kant erg snel weg, waardoor de keepers aardig wat breaks om de oren kregen. We gingen de rust in met een stand van 7-14.

Na een pep-talk in de rust begonnen wij met de bal en een goede wissel leverde ons een mooi doelpunt op. Helaas zat er een scherpschutter in het team van Celeritas, die al haar ballen mooi in de kruising wist te plaatsen. Mede hierdoor was de eindstand van de wedstrijd 14-24. Deze wedstrijd kreeg Nicole Roderick (de mascotte) mee naar huis, als beloning voor een super mooi doelpunt! Dit verlies betekende dat dit onze eerste en ook laatste bekerwedstrijd was dit seizoen, helaas!!

Stompwijk ’92 DS 1 – HVOS

Na ons verlies eerder deze week tegen Celeritas, hadden we iets goed te maken. We speelden thuis, wat altijd een voordeel is, tegen HVOS. Vanaf het beging af aan was duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren. Om de beurt stonden de teams voor met maximaal 1 doelpunt. Demi zat lekker in de wedstrijd en gooide een paar mooie ballen scherp in de hoek. De tegenstander kreeg 3 minuten voor tijd een 2 minuten straf plus 2 minuten straf voor alle protesten van een andere speelster, waardoor we de eerste helft eindigden met 2 man meer in het veld, met een gelijke stand 10-10.

In de rust werd benadrukt dat we goed bezig waren, maar nog meer gebruik moesten maken van onze snelheid. Onze hoeken, vooral Jennifer, liep de hele tijd vrij. Vol adrenaline kwamen we de kleedkamer uit om deze wedstrijd te winnen! En we begonnen goed, 4 mooie doelpunten door snel in de break te gaan, 14-10. Demi gooide nog 2 mooie ballen van grote afstand in het goal. De verdediging van HVOS moest uitstappen, Jona kreeg wat ruimte op de cirkel en wist ook 2 doelpunten te maken. We liepen nog verder uit naar 20-14. Helaas wisten we onze zenuwen niet de baas te blijven en maakten we het onszelf moeilijk.

HVOS kwam terug in de wedstrijd, 21-19. Het was een felle wedstrijd en HVOS kreeg weer een 2 minuten straf en door praten 2 minuten extra. Maar zelfs in de 4 minuten in ondertal wist HVOS te scoren. Gelukkig kwam het eindsignaal net op tijd, waardoor wij wonnen met 22-21!!!

Roderick (de mascotte) mocht met Demi mee naar huis, die met 9 doelpunten de topscoorder van de avond was. Marieke zat deze wedstrijd helaas op de bank door een blessure, maar Sam heeft 60 minuten lang super gespeeld op het midden.

Graag willen we Leo van Bohemen bedanken als trouwe supporter en deze week ook onze bal sponsorde. En natuurlijk ook alle andere supporters, bedankt!

Komende zondag spelen we weer thuis om 12.30 uur tegen Atomium ’61. Twee weken geleden verloren we de uitwedstrijd net aan, dus hopelijk komt iedereen ons weer aanmoedigen om weer 2 punten te pakken, tot dan!