Marathon schaatsen

 

Drie wedstrijden zijn er verreden na mijn laatste verslag. Assen, Groningen en afgelopen zaterdag in Breda. In Assen kregen we een mooie wedstrijd te zien. Daar sprongen twaalf rijders weg. Het duurde 30 tot 35 ronden voordat er uiteindelijk 6 van de 12 een ronde voorsprong pakten waaronder Martijn van Es. Bij de dames gaat meestal de strijd tussen Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal. Er is echter een Italiaanse skeelercrack Francesca Lolobrigida die ook wedstrijden kan winnen en dat gebeurt dan ook. Fantastisch!

In Groningen was ik niet aanwezig. Wel in Breda daar was de mooiste wedstrijd bij de dames. Drie rijdsters van formaat; Huisman, Kleibeuker en Reitsema wisten na zware inspanning een ronde te pakken. Huisman won voor Reitsma en Kleibeuker. Bij de Topdivisie had de Bam ploeg de touwtjes in handen. Niemand kon en mocht weg. In de eindsprint was Cristijn Groeneveld (BAM) de snelste voor Stroetinga en Franconelli ook een Italiaan. Verder werd onze dorpsgenoot Johan Bakker 1e bij de 1e divisie. Het gaat heel goed dit seizoen. We gaan vast nog veel van hem horen en zien.

Martijn van Es is prima in orde 6e in Assen 36e in Groningen en zaterdag 16e. Op naar het natuurijs. Zoey van den Bosch kan de laatste wedstrijden prima uitrijden. Het gaat goed met haar. Eline Bennis lukt het nog niet om de 70 ronden te volbrengen. Na steeds 30 ronden lopen de benen vol en moet dan afhaken.

Volgende wedstrijden.

Vanavond (zaterdag)  in Hoorn start 1e divisie om 18.00 uur, 19.30 de dames en 20.30 uur Topdivisie. 2e Kerstdag in Utrecht het NK. Start voor de 1e divisie 13.00 uur.

Dames om 14.45 uur 75 ronden en de grote mannen om 16.00 uur over 150 ronden. Dan 29 januari is het peloton in Enschede.

Prettige Kerst

Aad de Haas