Straks een nieuw jaar en dan…………..?

  nieuwjaar en dan

Met iedereen die iets interessants zoekt voor het nieuwe jaar, wil Alwin van Ruijven in het Dorpshuis de Bijbel openslaan. Het is het meest verkochte boek ter wereld. Maar velen denken dat het een moeilijk boek is, en dan blijft het in de kast staan. Terwijl er zoveel uit te leren valt, ook voor deze tijd. Hij wil graag de verbanden laten zien tussen het Oude en het nieuwe Testament.  En: “Wat kan ik er mee in mijn leven?” Ook in kunst, literatuur, spreekwoorden enz. kom je de Bijbel tegen. Als je meer achtergronden van de bijbel verhalen kent, zullen ze je meer aanspreken en zal je ontdekken hoe een fascinerend boek de bijbel is. Alwin heeft de afgelopen jaren bijbel studies gegeven in Zoetermeer en in Leidschenveen. Het zou toch leuk zijn als dat nu in ons eigen dorp kan.

Leeftijd, katholiek, protestant of niet gelovig maakt niet uit. Het is de bedoeling dat het ook leuke avonden worden. De eerste les is er algemene uitleg over de Bijbel, en de tijdslijn daarvan. De volgende avonden wil hij vooral aandacht besteden aan Jozef en Mozes; het oude testament dus.  Het worden geen voorleesavonden, maar met een inleiding en daarna vragen stellen van beide kanten. Breng ook gerust uw eigen Bijbel mee. (of vraag er nog snel een als Kerstcadeau….) Ik ben heel enthousiast; nu u nog!

De bedoeling is om te starten op woensdagen in januari eens in de 14 dagen. Van 19.30- 21.30 uur.

De kosten bedragen € 5,- per avond. Hiervoor krijgt u 2 kopjes koffie of thee en een leerzame avond.

Aanmelden bij Alwin van Ruijven, tel 070- 3279425

Agnes van Boheemen- Vollebregt