Vrouw Actief

 vrouw actief

Voor de dames van VrouwActief begon de kerst dit jaar al vroeg. Op dinsdag 13 december stond namelijk het kerstdiner op het programma. Bijna alle (42) leden waren aanwezig. Anneke de Jong heette ons namens het bestuur van harte welkom in de bovenzaal van Het Blesse Paard. We kregen een heerlijk drie gangen menu voorgeschoteld. Bij binnenkomst werd er een Kir Royal geserveerd, waarbij je kon kiezen uit met of zonder alcohol. Na het stokbrood met kruidenboter kwam de heldere groetenbouillon op tafel. Een lekker gezond soepje! Voor het hoofdgerecht kon je, van te voren, kiezen uit eendenborstfilet met een saus van honing en appelstroop, varkenshaas met champignonsaus of gegrilde zalm met witte wijnsaus. De bijgerechten bestonden uit een mix van drie soorten groenten, gebakken aardappeltjes en natuurlijk frietjes met mayonaise. Uiteraard werd hier een lekker wijntje, rood of wit, bij geschonken. Het nagerecht was een trio van chocolade. Drie verschillende kleine, maar machtig lekkere toetjes. Als laatste kregen we koffie/thee met een Belgische bonbon. Dus eigenlijk was het een vier gangen menu!

Agaath van der Zwaan was afgelopen zomer al bezig om voor iedereen een heel grappig vogelbekje te borduren. Zijn tongetje was een heerlijke kersenbonbons. Ik denk dat Agaath hier heel wat uurtjes aan besteed heeft. Namens alle leden, bedankt! Bij mij hangt ie in de boom. Rond de klok van 23.00 uur ging een ieder tevreden en voldaan naar huis. Het weer gaf ons een echt Kerstgevoel, want het was wit en glad buiten.

Marga Stijnman

Garneren met rauwkost

Onze eerst volgende avond is op dinsdag 8 januari .Dan komt Frans Koorevaar ons uitleggen en laten zien hoe we met rauwkost kunnen garneren. We gaan zelf ook aan het werk, dus moeten we meenemen: snijplank, kartelmes en een aardappelschilmesje. Het wordt vast een gezellige en leerzame avond. We zien jullie op 8 januari, tot dan.

 

Ook wensen wij onze leden en alle lezers van

De Dorpsketting Gezellige Kerstdagen en een actief

VrouwActief 2013

Het bestuur