Versieren of versierd worden

vrouwactiefVersieren of versierd worden

We hebben er allemaal weleens mee te maken of mee te maken gehad in het (verre) verleden. Afgelopen dinsdag kwam Frans Koorevaar bij Vrouw-Actief om ons een lesje in het versieren te geven, deze keer niet om iemand te versieren maar om eten te versieren, te verfraaien eigenlijk. Hij werd begeleid door zijn charmante assistentes Lenie Lelieveld en Ingrid Luk.

Frans is kok en toevallig zag ik hem een tijdje geleden van een tomaat zoiets prachtigs maken, dat ik aan hem gevraagd heb of hij ook workshops geeft

en dan nog wel voor een kippenhok vol dames.  Frans ging akkoord en zodoende zaten we dinsdag in het Dorpshuis met ongeveer 40 vrouwen en een schaal fruit voor onze neus. Frans maakte zelf al heel snel van een koolrabi een beest en wij mochten beginnen met een radijs, dat moest een muisje worden. Na de eerste stukjes eraf gesneden te hebben, waren Rietje en ik natuurlijk weer te snel, we hadden de stukjes al opgegeten terwijl we ze nog nodig hadden, we hadden spontaan de oortjes opgegeten. Hierna een mooie roos van tomaat, je moet gewoon het mes het werk laten doen volgens Frans, maar dat lukt waarschijnlijk alleen na een beetje oefenen. Daarna was het de beurt aan de appel, een hele mooie zwaan hebben we gemaakt, door een stuk in steeds kleinere stukjes te snijden en dit met een stokje vast te pinnen ontstaat er inderdaad een zwaan.

Ik moet wel zeggen dat ik dit wel een heel secuur werkje vond, maar het resultaat was best wel goed bij de meesten. Hierna nog een lekker hapje van mozzarella , basilicum en tomaat, gemaakt door Lenie en Ingrid.

De afsluiting was een mandje van tomaat, dit was wel heel goed te doen en een heel leuk idee om bijvoorbeeld te vullen met stukjes gerookte kipfilet of

een lekkere garnalencocktail. Frans showde nog een halve meloen, opgevuld met bloemen gemaakt van 3 verschillende kleuren wortel en gaf nog aardig wat andere tips.

Inmiddels was de avond voorbij en tijd om op te ruimen, veel was er niet over want de meesten hadden het fruit lekker opgegeten en wat er over was aan schillen is met iemand meegegaan voor de dieren, dus wij hebben niet meegedaan aan de verspilling van eten waar deze week zoveel over te doen was.

Voorzitster Alie begon de avond met een mooi gedicht, knap hoe zij altijd weer een passend gedicht weet te vinden en eindigde de avond met een bedankje.

Frans, Lenie en Ingrid nogmaals bedankt voor de leerzame, gezellige avond.

Ria Luiten