VVZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2013

vvzzVV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2013

namens VV/ZZ Martijn Oudshoorn

Dacht u, dat na de carnaval, Stompwijk weer in ruste zou zijn. Verkeerd gedacht! Afgelopen zaterdagavond was de kantine van sporthal Meerhorst omgebouwd tot een ware skihut voor een spetterend Après-ski feest. Alpine

skieën, biersjoelen, goedgevulde bierpullen, broodjes shoarma en een Après-ski DJ. De ingrediënten voor een geslaagd feest. Dit allemaal in het teken van de finaleavond van het VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap 2013. Al vroeg op de avond moesten de teams er staan. Al na het eerste fluitsignaal ging alle riemen los. Niemand werd gespaard, de ijszakken waren niet aan te slepen, ondanks een veelal sportieve avond. Toch waren er enige blauwe plekken te betreuren bij de deelnemers, zelfs uw verslaggever moest het ontgelden. Een Flying Dutchman van F.C. Benson dook over de organisatietafel en om zijn val te breken, raakte hij met een zwaaiende arm uw verslaggever in zijn gezicht. Resultaat: een nog mooier blauw oog. Binnen de lijnen bleek F.C. Benson uiteindelijk het sterkste herenteam. Vooraf bestempeld als één van de kandidaten voor de titel, rekende F.C. Benson in de achtste finale af met ZZ. De volgende horde, F.C. Kip, wist nog één gouden ei te leggen, maar F.C. Benson pareerde deze aanval en legde F.C. Kip over de knie. Wat toen volgde was een halve finale tegen titelverdediger Henk de Vriep die bij het massaal opgekomen publiek niet snel zal worden vergeten. Henk de Vriep leek een comfortabele voorsprong te hebben opgebouwd: 0-2. F.C. Benson kwam echter langszij en in de dying seconds zorgde Jelrik van der Meer zelfs voor de driepunter: 3-2. Vervolgens moest F.C. Benson afrekenen in de finale met de Broekies. Mede dankzij de topscorer van het toernooi, Joeri v/d Salm, kon F.C. Benson de verrassende finalist, de Broekies, verslaan en de felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen. Naast Joeri v/d Salm viel ook zijn ploeggenoot Martijn Plugge in de prijzen als The Most Valuable Player Men.

Bij de dames bleken twee teams zeer aan elkaar gewaagd te zijn: de Wenteltrapjes en Pietertjes. Bleef het in de poulefasen nog 0-0, in de finale kwam Pietertjes op voorsprong door Iris Sweere. De Wenteltrapjes vonden echter hun laatste versnelling en kwamen langszij door Daniëlle Hendriks. Uiteindelijk moesten strafschoppen de doorslag geven. De ervaren krijgsters van de Wenteltrapjes wisten dit beter te doen, ondanks Pietertjes de topscoorster van het toernooi, Amber v/d Salm, de beste keep(st)er, Demi Janson en The Most Valuable Player Women, Yelka Osse, in hun gelederen hadden. De Wenteltrapjes mochten dus voor het eerst, de door Van Rijn Transport en Ed van Vliet Transport gesponsorde wisselbeker, in ontvangst nemen als winnaar van het damestoernooi. Ook werden de dames verrast door Loes de Haas, namens Studio Oase, met een leuke verrassing. Verder werden de heren scheidsrechters en de organisatie van VV/ZZ verrast met een heerlijke gourmetschotel, beschikbaar gesteld door Scheria Versdienst. 

Tijdens het feestgedruis was de bouwcommissie voor renovatie van de kantine ook erg actief. Er werden meubels ‘’te koop’’ aangeboden. Door deze meubels te ‘’kopen’’ financiert men een deel van de renovatie. Een goed uitgedacht plan, dit bleek ook wel aan het eind van de avond. Een nog enthousiastere Ton Veenhof was erg tevreden over het resultaat. Voor al uw vragen over dit project kunt u trouwens bij hem terecht. Zoals gezegd na een avondje zaalvoetbal volgde een spectaculair Après-ski feest. Mensen stonden op de banken, bier vloeide in overvloed en de broodjes Shoarma waren niet aan te slepen. Het was tot laat ouderwets gezellig. Zo kwam er ook weer een eind aan deze editie van het VV/ZZ Zaalvoetbalkampioenschap. Een toernooi dat zonder de vele vrijwilligers geen toernooi kan zijn. Wij willen daarom via deze weg alle vrijwilligers bedanken die zich hebben ingezet om dit toernooi weer tot een succes te maken. Uiteraard willen we ook de deelnemers bedanken voor hun inzet en enthousiasme en het publiek bedanken voor hun komst. Graag tot volgend jaar!

Uitslagen finaleavond 16 februari 2013:       

1/8 finale: ZZ – F.C. Benson 0-6                                  

 Stompwijk’92 A1 – F.C. Kip 0 – 2                                                                                                                         

Van Rijn Transport – VVVS 3-1                                                                                                                                        

Freddy – Henk de Vriep 0-2                                                                                                                                                       

 F.C. Bal tegen ’t dak – Witte Condors 0-2                                                                                                                             

F.C. Faas – Wilgenhof 1-3                                                                                                                                                        

 Team O’Neill – De Broekies 1-3                                                                                                                                              

De Hatseflatsers – Beatz 2-1                                                                                                                                                  

¼ finale: F.C. Benson – F.C. Kip 3-1                                                                                                                      

Van Rijn Transport – Henk de Vriep   2-7                                                                                                                             

Witte Condors – Wilgenhof 1-0                      

 De Broekies – De Hatseflatsers 1-0                                                                                                                                      

½ finale dames: Wenteltrapjes – SJZ dames 2 1-0                                                                                                               

Boe! – Pietertjes 2-4                                                                                                                                                 

½finale heren: F.C. Benson – Henk de Vriep 3-2                                                                                                              

Witte Condors – De Broekies 0-1  

Finale dames: De Wenteltrapjes*(wns) – Pietertjes 1-1                                                            

Finale heren: F.C. Benson – De Broekies 6-0