Gina Engels uit Stompwijk wint Voorleeswedstrijd

  gina

Gina Engels van de Maerten van den Veldeschool uit Stompwijk won woensdag 13 maart de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. In het CKC-Theater in Zoetermeer streed zij met 11 andere kandidaten uit de regio om een plek in provinciale finale. Gina las voor uit het boek ‘Op blote voeten’ van Maren Stoffels. Volgens de jury deed zij dat op een prettige en rustige manier. Haar manier van voorlezen zorgde er bij het publiek en de jury voor dat je hoopte dat ze niet zou stoppen met voorlezen. Ze sloot af met een goed gekozen fragment dat de spanning vasthield. Gina gaat nu door naar de provinciale finale op 24 april in Rotterdam. De Bibliotheek aan de Vliet feliciteert Gina met haar eerste plek en wenst haar veel succes bij de volgende ronde. De winnaars van de provinciale finale gaan door naar de landelijke finale op woensdag 29 mei in Utrecht. (Voor)Lezen en boeken zitten bij Gina in de genen; haar oma werkte 30 jaar als vrijwilliger in de bibliotheek in Stompwijk. Gina’s oma was als supporter aanwezig bij de wedstrijd.