Beste pannenkoekenliefhebbers,

Vorige week vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag, en wat is er gesmuld op de basisschool zeg! Maar er is niet alleen gegeten op school. De leerlingen uit groep 8 hebben hard gewerkt aan een opdracht over de Pannenkoekendag. Ze mochten zelf bedenken wat ze gingen maken: er zijn gedichten, recepten, elfjes en zelfverzonnen verhalen gemaakt. Het beste verhaal zou een plekje krijgen in de Dorpsketting, en dat is het verhaal van Terri, Kimberley, Gina en Sharona geworden. Goed gedaan allemaal!

 Juf Cindy

 

De Bijzondere Pannenkoekenmix  

Liv keek om zich heen. Waar was ze nu weer beland?? Toen schrok ze zich rot. WAT?! Ben.. wat.. wa..AAAAAAAAAAH!!…… Liv was meegenomen door een menigte opa’s en oma’s. Toen ze wakker werd keek ze recht in het gezicht van een bezorgde juf.

Gaat het wel?? Vroeg juf Cindy. Wa.. wa.. Waar ben ik?? Je bent in de Maerten van de Velde school, zei juf Cindy. Echt?? Vroeg Liv verbaasd. Ben ik niet bij een bijeenkomst van opa’s en oma’s?? Nee echt niet, antwoordde juf Cindy kalm. Waarom zijn dan al die opa’s en oma’s hier, vroeg Liv beduusd, nog steeds overtuigd dat ze bij die bijeenkomst was.

Het is de Nationale Pannenkoekendag, dus alle kinderen mochten met hun opa en oma hier een pannenkoek komen eten, zei meester Richard, die net kwam aanlopen en aandachtig had geluisterd naar het gesprek tussen juf Cindy en Liv. Zou je het misschien leuk vinden om mee te helpen met het bakken van de pannenkoeken?? JAAAAA!!!! riep Liv enthousiast.

Even later stond Liv met een schort aan in de keuken. Kijk, alles wat op het aanrecht ligt, moet in de pannenkoeken mix, zei juf Yvon. Ik ga de opa’s en oma’s verwelkomen, en dan komt juf Renske je helpen. Juf Yvon vertrok en op dat moment kwam juf Renske aanlopen.

Ze deed haar ring af om hem schoon te houden en zei toen tegen Liv: weet je hoe je de mix moet maken?? Ja zei Liv. Dat heeft een andere juf uitgelegd. Oké, ik moet even iets vragen, begin jij maar vast aan de mix. Yes, ga ervoor!! dacht Liv. Ze deed alles in de mix. De eieren, de melk, zout, boter en de bloem in de mix. Inclusief de ring van juf Renske…. Liv begon met bakken.

Hier zijn de pannenkoeken!! Riep juf Yvon. Meteen viel iedereen de stapel pannenkoeken aan. Jam jam jam jam… lekker!! AAUU!! Wat? AU!! Riep een oma. Wat is er?? Vroeg meester Peter bezorgd.  

Er zit een ring in mijn pannenkoek!! Antwoordde de oma verbaasd. He, hoe kan dat nou?? Zei meester Peter. Wat?? Die lijkt op die van mij!! Riep juf Renske. Nee!! Die ís van mij!!  

Liv..? Ja..? Antwoordde Liv. Waarom zit mijn ring in deze pannenkoek? Vroeg juf Renske.  

Alles op het aanrecht moest in de pannenkoekenmix, riep Liv uit!  

Ja, maar niet een ring zei juf Yvon lachend. Oh.. zei Liv schuldbewust. Dat was dus fout….  

En toen schoot juf Renske in de lach. “Weer iets beleefd!” zei ze.  

En even later stond iedereen te lachen, inclusief Liv.  

Het einde Van ons verhaal

 

Doei!!