Tweede Paasdag was het zover

cees van veen

Tweede paasdag was het zover

Onder een fel zonnetje, maar een koel temperatuurtje waren een aantal fanatieke paardensportliefhebbers vertrokken naar de drafbaan Alkmaar om Cees van Veen die daar Nooit Gedacht vertegenwoordigde in een gelegenheidskoers voor kortebanen te ondersteunen.

Het programma van die dag was al buitengewoon interessant en het sfeertje was er ook naar. Maar tegen de tijd van de 6e koers – die van Cees – begon de spanning al aardig toe te nemen. En die koers werd een echte happening!

De koukleumen onder de supporters zetten een muts op en ritsten de jas dicht en togen naar buiten om Cees en zijn Cooll and Fanatic toe te juichen!

Tijdens het voorkwikkelen klonk er dan ook al luid applaus van de Stompwijkse aanhang.

Ook het Hoofddorps publiek liet zich niet onbetuigd toen hun held Charles de Leeuw de tribune passeerde. Zo was er al heel snel een sfeertje van gezonde rivaliteit – en de koers was nog niet eens begonnen!

Toen het startschot was gevallen hadden de meeste supporters de bibbers in de benen.

Cees startte goed maar werd halverwege de koers ingesloten en dreigde daar niet meer uit te raken. Het was een koers over 2060 meter maar al die tijd konden Cooll and Fanatic en Cees geen kant uit. Vóór hun waren paarden, naast hun waren paarden, achter hun waren paarden!

Maar in………. de laatste bocht wist Cees op een lumineuze manier zich te ontworstelen aan al die wegversperringen. Toen was de beer los! Hij gaf Cooll and Fanatic het teken en liep 4 dik door de buitenbocht op naar de finish.

Helaas was de eindstreep net een eindje te kort en zij konden de Hoofddorper Charles de Leeuw niet meer inhalen.

Jammer want met een paar meter meer hadden zij die Hoofddorper het nakijken gegeven!

Toch een geweldige prestatie van de pas 4 jarige Cooll and Fanatic en “Onze Cees”!!

Namens Nooit Gedacht,

Conny Oliehoek