22e Elfdorpentocht bijzonder goed geslaagd

sjaak v. Santen

22e Elfdorpentocht bijzonder goed geslaagd

Afgelopen zondag 5 mei organiseerde Toerclub Stompwijk de 22e editie van de Elfdorpentocht. Mede dankzij de schitterende weersomstandigheden konden we een record aantal van 1443 deelnemers verwelkomen. Hiervan gingen ruim 900 fietsers van start in Het Blesse Paard in Stompwijk en ruim 500 vanuit het Wapen van Maeslant.

Hoewel de officiële start om 8.00 uur was, werd het al ruim voor die tijd gezellig druk op de beide inschrijflocaties. Ook de rest van de ochtend bleven de inschrijvingen door lopen. De eerste uren vooral wielrenners voor de langere afstanden van 160 en 125 km, later ook veel sportieve fietsers van jong tot oud voor de kortere afstanden van 80, 45 en 25 km. Vele waren lovend over de mooie routes en schitterende omgeving waar ze doorheen kwamen. Zo zie je weer eens hoe prachtig ook het Groene Hart is.

Graag willen we weer alle vrijwilligers bedanken voor hun helpende handen tijdens de voorbereiding en op de dag zelf. Alleen dankzij hen is een evenement als dit mogelijk. En natuurlijk ook dank aan alle deelnemers. We hopen jullie volgend jaar op 4 mei weer terug te zien bij de 23e Elfdorpentocht.

Op de foto ziet u de onfortuinlijke Sjaak van Santen met zijn gezin. Sjaak werd tijdens de laatste voorbereiding van de Elfdorpentocht door een loslopende hond van zijn fiets gereden en heeft daarbij zijn rechterschouder lelijk geblesseerd. Sjaak, we wensen je een spoedig herstel!

De organisatie

Tunneltocht op Hemelvaartsdag

Na de zeer geslaagde Elfdorpentocht (9 deelnemers/-sters van de B-groep) staat er donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) opnieuw een klassieker op het programma; namelijk de Tunneltocht. Een mooie tocht door de tunnels rond Rotterdam met koffiestop langs de Oude Maas. Deze tocht verdient veel deelnemers/-sters! De B-groep rijdt deze ook! Vertrek om 8.30 uur bij de sporthal Meerhorst. Voor de A is het ongeveer 130 km, de B rijdt een stuk korter. Tot donderdag. Hans Heemskerk

A.s. zondag is er voor alle groepen weer een reguliere clubrit. Omdat het dan tevens Moederdag is gaan de A (85 km) en de B (80 km) naar Hekendorp. De C gaat voor een rit van 45 km naar Klein Giethoorn. Vertrek is vanaf nu steeds om 8.30 uur vanaf de sporthal.

Arno van Rijn