Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

wandeltocht

Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’

Zondag 19 mei, 1e Pinksterdag

Zondag 19 mei, 1e Pinksterdag, zal Stompwijk in het teken staan van wandelen. IJsclub Nut & Vermaak organiseert voor de tweede maal in haar 120- jarige bestaan een wandeltocht. Vorig jaar was het evenement met 225 deelnemers al bijzonder geslaagd en verdient daarom zeker een vervolg.

Keuze in afstanden

Dit jaar zijn er maar liefst vier routes uitgezet. Zo is er voor iedere wandelaar een geschikte afstand. U kunt kiezen uit een route van 7.5, 15, 20 of 30 km.

U zult versteld staan van het mooie Groene Hart waar Stompwijk middenin ligt. Voorzitter Frans Oliehoek heeft het uitzetten van de routes op zich genomen en hoopt een ieder te verrassen op plekjes waar u nog nooit gelopen heeft. U wandelt onder andere langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk. (Noord Aa, Vlietland en Vogelplas Starrevaart), loopt over dijken en door de polders van het Groene Hart.

De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar iedereen krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee.

Start en finish

De start en finish zijn in Het Blesse Paard en de vertrektijden zijn als volgt:

30 km tussen 8.00 en 9.30 uur

20 km tussen 8.00 en 10.00 uur

15 km tussen 9.00 en 11.00 uur

7.5 km tussen 9.30 en 12.00 uur.

Kosten

Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,–. Jeugd tussen de 8 en 15 jaar betaalt slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar mogen gratis mee wandelen. Alle kinderen krijgen een herinneringsmedaille. Bovendien ontvangen alle deelnemers een consumptiebon die onderweg bij de ‘Koek en Zopie’ verzilverd kan worden.

De opbrengst van de wandeldag komt volledig ten goede aan de jeugdleden van de ijsclub. Sinds jaar en dag de kunnen kinderen leren schaatsen bij de ijsclub. Van de opbrengst kan voor hen onder meer een schaatskamp worden georganiseerd.

Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet en de route met pijlen en linten uitgezet.

De organisatie is er klaar voor en hoopt op een flinke opkomst!