Stompwijkse Paardendagen 19 t/m 22 juli

nooit gedacht

Stompwijkse paardendagen 19 tot en met 22 juli 2013

Nog een krappe 2 maanden te gaan en dan staan de Stompwijkse Paardendagen voor de deur. De organisatie van Nooit Gedacht draait al op volle toeren om voor de honderd en vierde keer weer een aantrekkelijk programma in elkaar te draaien. Op het moment van schrijven is nog niet alles rond. Maar ik kan wel een tip van de sluier oplichten

Vrijdagmiddag wordt er een klaverjaswedstrijd gehouden voor senioren in de feesttent. En natuurlijk die avond de feestelijke optocht door ons mooie dorp.

Deze eindigt op het feestterrein waar we vervolgens kunnen genieten van het ringsteken met aangespannen paarden.

De zaterdagmiddag kunnen ruiters weer strijden om de Cor Jansen wisseltrofee. Tegelijkertijd vindt er een show voor kinderen in de feesttent plaats.

Het hindernisspel met bromfietsen op zaterdagmiddag bleek verleden jaar een gouden greep te zijn en zal dan ook worden geprolongeerd. Na deze inspannende bezigheden is er volop gelegenheid om de dorst te lessen, bij te kletsen, en te dansen in de tent waar als vanouds Jan Groeneweg de muziek verzorgt.

Zondagmiddag is gereserveerd voor de Nationale Ponyrennen in drie categorieën. Deze worden naar schofthoogte van de pony ingedeeld.

Eerste koers van 1 meter 06 tot 1 meter 36

Tweede koers tot 1 meter 06

Derde koers van 1 meter 36 tot 1 meter 57

Tussen de koersen in is er ruimte voor een Hippische demonstatie.

Na afloop van de ponyrennen krijgt de feestband “Joost mag het weten” het voor het zeggen. Deze band uit Ter Aar speelt muziek vanaf de jaren 70 tot heden. Gegarandeerd krijgen ze de tent op zijn kop!

Maandag om 2 uur valt het startschot voor de kortebaandraverij. Het absolute hoogtepunt van deze dagen. De totalisator is vanaf 12 uur 30 aanwezig dus genoeg tijd om een gokje te wagen. Met het traditionele vuurwerk om 23 uur worden de paardendagen afgesloten.

Tot zover de planning van deze dagen. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we er weer een fantastisch feest van maken!

Namens Nooit Gedacht

Conny Oliehoek