IJsclub Nut en vermaak ook actief in de zomerperiode!

P7180028

 

Deze keer: skeeleren

Ook als er geen ijs ligt, is de IJsclub volop in training. Wie wil werken aan zijn bochtentechniek, een ijzersterke conditie, sterke benen én strakke billen (!) is bij de ijsclub aan het goede adres.  Maar ook gewoon omdat het erg leuk is om met leeftijdsgenootjes lekker te bewegen.

Zo zien we vele Stompwijkse ‘big smiles’ op de skeelerbaan in Leiderdorp. Hier traint de jeugd van 6 tot en met 16 jaar op wieltjes. Onze ijsclub doet dit in samenwerking met de IJsclub Zoeterwoude. Op speelse wijze maakt de jeugd kennis met skeeleren. Skeeleren is een goede trainingsvorm voor het schaatsen. Er zijn veel overeenkomsten tussen skeeleren en schaatsen.  De afzet, recht staan en een ‘bochtje lopen’ kan prima op wieltjes worden geoefend.

Spelen maar

Er worden veel spelletjes gedaan om naast plezier maken ook de skeelerbeginselen bij te brengen. Zo is er vaak tijd voor een potje voetbal in het gras. Ja, zelfs met skeelers aan wordt gescoord! Sommige dames hebben nog niet zoveel op met de bal en doen stiekem liever turnoefeningen. Laatst gespot: radslagen op wielen. Je moet maar durven.

Progressie

Het is geweldig om te zien hoeveel progressie iedereen de afgelopen weken heeft gemaakt. Momenteel is het zomerstop. Maar jij hebt ook nog kans om vrijblijvend kennis te maken met deze leuke sport. Donderdag 22 augustus beginnen de trainingen weer. 

Doe ook mee!

Dus ben je tussen de 6 en16 jaar? Neem je skates, helm en beschermers mee en kom op donderdag naar de skeelerbaan in Leiderdorp!
Hoe laat? Jeugd 6 – 12 jaar: 18.00 – 19.30, jeugd vanaf 12 jaar: 19.30 – 20.30. Adres:
Boomgaardlaan 18, 2351 CR Leiderdorp (langs de A4)

Vragen?

Neem contact op met Claudette Juffermans via: claudettejuffermans@hotmail.com.

Skeeleren is één van de trainingsvormen die de IJsclub deze zomerperiode aanbiedt. Daarnaast kun je bij de IJsclub ook droogtraining en fietstrainingen volgen. De droogtraining wordt dinsdag 13 augustus weer hervat. Locatie: Stompwijk ’92.