Toernieuws Toerclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag begon de morgen met een sombere blik naar buiten. De lucht was grijs en af en toe miezerde het wat. Toevallig hadden 3 van ons zaterdag nog contact gehad dat de voorspelling van een regenbui in de zomer eigenlijk geen reden mag zijn om een clubrit over te slaan. Zeker als je na je vakantie weer veel zin hebt. Maar hier zat toch ook een zekere bluf-factor in, dus als het dan zover is en het regent dan ga je alsnog twijfelen. Maar de genoemde discussie en een buienradar die aangeeft dat het verder droog blijft overtuigden ons om toch naar de start te rijden. Inmiddels ging het juist harder miezeren en dat zou het eerste half uur ook nog zo blijven. Met z’n 10-en waren we dan ook al snel aardig nat geworden.

De B vertrok met z’n 4-en naar een zelfgekozen bestemming en ook van de C ging een groepje van start, allen gehuld in regenjassen. (Later gehoord dat iedereen terug naar huis was gegaan en dat er een enkeling, toen het eenmaal droog was, toch is gaan fietsen. Red. Marga)

Wij waren vertrokken met 6 man van de A1. Van de A2 waren er slechts 3 en van de A3 was alleen Siem van Es present. We besloten gezamenlijk op pad te gaan en omdat het inderdaad opklaarde reden we gewoon onze route richting Noordse Dorp en vandaar de toeristische route langs de Kromme Mijdrecht. Aangekomen bij de sluisjes van Nieuwveen ging Thom van Beek meteen door en wij naar binnen bij het Tolhuis. De uitbaatster voorzag ons van koffie, cola en appelpunten en al snel ontstond een gezellig gesprek met haar over de camping met een 50-tal stacaravans die ze tevens runnen. Het cafétje doet daarvoor dienst als kantine en is daarmee volgens haar ‘het beleg op de boterham’. Ook de renovatie van de sluisjes kwam ter sprake. Wij vonden het mooi worden, maar zij vond het ‘vet lelijk’. Waarmee de integratie van deze Aziatische dame als geslaagd kan worden beschouwd. Na het 2e rondje koffie (van de zaak) vertrokken we met heerlijk zonnig weer via de sluisjes richting Bilderdam. Daarna kregen we de harde zuidwestenwind vol op kop zodat we na zo’n 95 km moegestreden terug in Stompwijk kwamen.

Arno van Rijn

A.s. zondag 25 augustus staat voor alle groepen de Wiekentocht op de kalender. De A (105 km) en de B (90 km) gaan dan naar Kinderdijk. De C gaat naar de Rottemeren voor een rit van 55 km. Vertrek is weer om 8.30 uur vanaf het Klaverblad.