Vliegende start ZomerPret 2013

zomerpret 2zomerpret 1

Vliegende start voor ZomerPret 2013

Afgelopen maandag is de Zomerpret van start gegaan in het Dorpshuis en het werd al meteen gezellig druk. Zo’n 55 kinderen stonden voor half tien al te trappelen van ongeduld om lekker aan de slag te gaan met de vele knutselmaterialen. Voor je het wist werd er geconcentreerd gewerkt maar ook gezellig bijgepraat over wat iedereen allemaal in de vakantie had meegemaakt.

Voorheen heette ZomerPret nog Woejpret maar sinds dit jaar wordt er door de gemeente géén subsidie en ondersteuning meer aan verleend. Dankzij de hulp van verschillende enthousiaste vrijwilligers en een financiële ondersteuning van Fonds 1818, is het Anneke van Bemmelen gelukt om er voor de kinderen ook dit jaar weer een heerlijke week van te maken vol afwisseling. Zo schoven de zusjes Lucy (8jr) en Fien (5jr) meteen aan bij de tafel van Wilma om een mooie loopvogel te maken. Vol trots lieten zij na anderhalf uur werken hun eindresultaat zien. Ondertussen werd er aan de andere tafels fanatiek gefiguurzaagd, gekleid, met kralen en scooby doo touwtjes gewerkt, geverfd en nog veel meer.

Voor deze week staat er nog veel meer leuks op het programma, zoals op dinsdag natuurlijk het bouwen van een heus Jungledorp. Op woensdagmiddag is iedereen van harte welkom op de kleedjesmarkt om 15.00 uur en donderdag is alweer de laatste dag met als afsluiting ‘s-middags een Bingo. Zo is er voor iedereen wat te vinden in het Dorpshuis deze week en mogen we héél blij zijn met deze groep vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Voor meer foto’s kijk eens op de volgende link: https://plus.google.com/photos/111961003921066717569/albums/5916405397509219729

Anja van Boheemen