Toernieuws Tourclub Stompwijk

Toernieuws Toerclub Stompwijk

 

Inmiddels zit de R in de maand, maar het weer is nog steeds heel goed voor een mooie fietstocht. Afgelopen zondag stond voor de A-groepen de rit naar Noorden op het programma. De B ging naar De Meije en de C naar Maasland. Na weer een zonnige week was het uitgerekend zondag vooral bewolkt en stond er een stevige westenwind. Toch verschenen een kleine 50 fietsers aan het vertrek.

De A1 vertrok met 11 man, maar kwam op de Meer en Geerweg nog een campinggast tegen die ook mee wilde. Ook was Mark weer voldoende hersteld en enkele vakantiegangers sloten ook weer aan. We reden deze keer eens richting Braassemermeer en naar Leimuiden. Daarna op goed geluk via Kudelstaart naar Vrouwenakker, je kan immers niet alles voorbereiden. Aan de oostkant van de Amstel volgden we de slingerende weg naar De Hoef. De mooiste routes gaan vaak over landelijke weggetjes en die zijn er genoeg in deze regio. Maar ook al zijn die op zondagochtend nog best rustig, dat wil nog niet zeggen dat de weg vrij is. Het werd deze keer een rit van het overstekend vee. Ergens scharrelde een groepje kippen op en langs de weg. Die zijn bij dreigend gevaar het meest onberekenbaar en vliegen alle kanten op. Eén zat er bijna tussen de spaken. Bij Zevenhoven stak er een koe over die zich van wielrenners niks aantrok en even verder ook een schaap. Maar zolang het geen scheurende auto’s of motoren zijn hoor je ons niet klagen. Vlak achter de A2 (11 man/vrouw) kwamen we bij het terras aan de Noordse Plassen aan waar even later ook de A3 arriveerde (7 fietsers).

 

Op de terugweg stond de wind vooral op kop, maar met zo’n grote groep zijn er genoeg om kopwerk te doen. Na zo’n 95 km waren we dan ook weer terug in Stompwijk.

 

Arno van Rijn

De B vertrok met z’n 6-en (6 mannen) naar de Meije. De beide dames zijn op vakantie. We dachten “we starten op ons gemak om lekker warm te draaien”, maar al in de Geer reden we op volle kracht tegen de wind in. Hoe kan dat? Na commentaar uit het groepje schakelde we (de koprijders), een beetje beschaamd, alsnog naar een lagere versnelling. Via een mooie route reden we naar De Meije. Met ca. 35 km op de teller arriveerden we bij koffiestop “Eet Café de Halve Maan”. Het zat buiten op het terras vol met wielren(st)ers. Er was zelfs een fietsenrek aanwezig. Een echt wieler café. Wij hebben de koffie met appelgebak in de serre genuttigd (daar liep de leukste serveerster). De terugweg ging over het smalle beeldschone “Meijepad” langs de Nieuwkoopse Plassen naar de witte watertoren. In de volksmond “Het Potlood” genoemd. Verder was het een standaard route. Om kwart over twaalf weer thuis met 85 km op de teller.

 

Ik heb vanmorgen, maandag, het laatste nieuws over Cees van der Meer gehoord (e-mail van Marianne).

 “Als het goed is gaat hij vandaag, maandag, naar Prinsenhof in Leidschendam. Hij kan eventjes op zijn benen staan

maar dat gaat nog moeizaam. Met een looprekje kan hij een heel klein stukje lopen. We gaan er maar vanuit dat het elke dag stukje beter gaat.” Cees, namens iedereen van de Toerclub beterschap gewenst!

 

                                                                                        Hans Heemskerk

A.s. zondag 8 september staat de rit naar Oudewater op de kalender voor de A (85.km) en de B (80.km). De C gaat naar Langevelderslag (65.km). De start is nog de hele maand om 8.30 uur vanaf de sporthal.