ZomerPret weer een groot succes!!!

zomerpret 2zomerpret

In de laatste week van de schoolvakantie was er ZomerPret (voorheen WoejPret) voor de  kinderen van de basisschool in en om het Dorpshuis.

Op maandag kon er volop geknutseld en gezellig bijgekletst worden. Dinsdag begon het echte werk; de huttenbouw, zoals velen waarschijnlijk wel gezien hebben, op het voorterrein van het Dorpshuis. De kinderen bruisten van de adrenaline. In korte tijd werden de 150 pallets (gesponsord door loon- en verhuurbedrijf P. van Leeuwen) als hutten in elkaar gezet. Daarna werd het losse hout verbruikt. Er werd druk getimmerd en gezaagd. Vervolgens werd de boel nog opgeleukt met gordijnen, vlaggen en naambordjes. De resultaten mochten er zijn. En ook al was er geen hout meer, de kinderen bleven timmeren. In de benedenzaal van het Dorpshuis was er de mogelijkheid om koekjes te bakken, te bloemschikken en zeepkettingen te maken. Boven werden er prachtige dingen gemaakt o.a. dakpannen versierd met servetten, glazen potjes beschilderd, er werd geëmailleerd, natuurlijk gekleid (de 60 kilo klei is op) kettingen geregen, gefiguurzaagd,  mooie sleutelhangers gemaakt, en nog veel meer! De sfeer was geweldig. Steijn Bolleboom vierde zelfs zijn 8e verjaardag bij de ZomerPret, werd toegezongen door alle kinderen, en deelde ijsjes uit.

Woensdagmiddag was er een kleedjesmarkt. In en om hun hut hadden de kinderen eigen kraampjes waar ze van alles mochten verkopen. Het is geweldig om te zien hoe druk de kinderen zijn met de voorbereidingen hiervan. Donderdag was alweer de laatste dag van ZomerPret. De kinderen speelden nog volop in de hutten, en de laatste kunstwerkjes werden nog gemaakt. 

’s Middags bij de bingo waren er mooie prijzen te winnen.

Al met al was het een super week waarvan ruim 125 kinderen hebben kunnen genieten. Sommigen kwamen een dagdeel maar velen waren er dagelijks. Zelfs op de BINGO-middag, telden we 75 kinderen, en dat terwijl het buiten prachtig weer was! Tijdens de Bingo werd het voorterrein weer netjes opgeruimd, en de bovenzalen weer schoongemaakt.

 

Heel veel dank aan alle vrijwilligers en allen die klaar stonden om te helpen!

 

Anneke van Bemmelen