Marathonschaatsen van start

Marathonschaatsen van start

A.s. zaterdag gaat op de Jaap Edenbaan in Amsterdam het marathonschaatsen seizoen 2013/2014 van start. Twaalf ploegen hebben zich ingeschreven bij de KNSB. Er zijn onvoldoende sponsors om 15 of 16 teams te vormen. Naar verluidt gaan per team nu 5 rijders van start in plaats van 4. Helaas sinds vele jaren geen Stompwijkse rijders meer in de Topdivisie.

Bij de dames wel, daar staan Zoey van den Bosch en Eline Bennis aan de start. Zoey voor haar 3e seizoen en Eline haar 2e. Namens alle supporters succes toegewenst.

Bij de 1e divisie gaat Thom van Beek van start. Helemaal vreemd is hij niet met het marathonschaatsen. Ook vorig jaar reed hij enkele wedstrijden bij deze groep. Thom blijft langebaanschaatsen en zal daardoor wellicht enkele wedstrijden laten lopen.

Nieuw voor Joost Juffermans is dat hij als ploegleider gaat optreden met het 1e divisie Team van GroenHartSport. Samen met team De Uithof (Topdivisie) welke ook onder verantwoording van GroeneHartSport optreedt.

Start a.s. zaterdag voor de dames om 19.00 uur. Topdivisie 20.00 uur en 1e divisie om 21.45 uur.

Aad de Haas